Forrige
Neste

Nyheter

Morens arkiv matcher sønnens kraft

Kunstlivet er fullt av «barn» som går i sine foreldres fotspor. I all hovedsak dreier det seg om fedre og deres sønner. Ikke fullt så ofte ser vi mødre og døtre. Men når så du mor og sønn stille ut sammen?

Håndarbeidet er tilbake, i sterke farger og plastikk-smileys

Håndarbeidet er (tilbake) i vinden, og hobby blir til sekundærinntekter og enkeltpersonforetak takket være sosiale medier.  Vi snakker leire, epoxy, folie og ferskvannsperler.

The Chronicle of what and what not to wear

It’s not a secret that Norway, as any other Nordic country, is not famous for its fashion. While many of its habitants focus on sustainability and how to create a more conscious fashion, others worry about what to wear and how not to attract the attention with their outfits.

80 år med norsk møbelproduksjon og presterer som aldri før

Som en av få møbelprodusenter satset LK Hjelle tidlig i 1950-årene kompromissløst på design. På laget hadde de den progressive interiørarkitekten Karl Edvard Korseth som bidro med en rekke sterke modeller. Flere, som Cozy, oppleves like aktuelle den dag i dag.

«MUNCH», som Munchmuseet nå skal hete, ser mer ut som et lagerbygg enn et museum. Som flertallet av de andre, profesjonelle kritikerne, mener jeg at nybygget er stygt. Det er ikke bare den bølgete fasaden som får gjennomgå; også interiøret i fellesarealene får strykkarakter. Men Edvard Munchs kunst, den holder mål. Å komme inn i utstillingssalene er en lise. (more…)

I over ett år har vi fulgt utviklingen i Lorck Schive Kunstpris.  For mange sto spenningen som en spent bue i slutten av september da prisen ble annonsert. Vi har fulgt fire kunstnere på reisen mot prisen på 500 000 kroner, en av Nord-Europas største til en enkeltkunstner. (more…)