Forrige
Neste

Nyheter

Klar for en samtaleåpner? Startsskuddet har gått for Mirage filmfestival

Fra 12. – 16. oktober arrangeres Mirage filmfestival, Oslos nye initiativ dedikert til kunst fra virkeligheten, «The Art of the Real».

Å flytte grenser er å forlate komfortsonen

De møtes – og om de ikke er fullstendig fremmede for hverandre har de tidligere ikke jobbet sammen – ei heller nå, men fått som en utfordring å tolke temaet «Pushing Limits». Med hvert sitt utgangspunkt, erfaringsgrunnlag og måter å se seg selv og verden på, tar Edvarda Braanaas utfordringen Benedicte Aubert Ringnes har kastet ut i rommet.

Det dreier seg om å ivareta kulturarven

Flere håndverksfag er i ferd med å forsvinne. Og skolen har et stort ansvar for å ivareta kulturarven. Diffuse læreplaner og nedbygging av verksteder har opp gjennom åra rammet kunst- og håndverksfaget hardt.

Morens arkiv matcher sønnens kraft

Kunstlivet er fullt av «barn» som går i sine foreldres fotspor. I all hovedsak dreier det seg om fedre og deres sønner. Ikke fullt så ofte ser vi mødre og døtre. Men når så du mor og sønn stille ut sammen?

Med denne boka er leseren sjakk matt og kritikeren likeså. «Dødsfrisk» er en slags ironisk tittel med en gjenkjennbar kul Kohtsk undertone som beskriver den uendelige triumfen det er å overleve sjelden kreft. Det har tatt år. Spørsmålet er kanskje om ord blir overflødig. (mer…)

.«Materialfølelse og virkekraft» er Tegneforbundes invitasjon til en visitt inn i en av Sápmis mest innflytelsesrike kunstnerne Ánddir Ivvár Ivvár, aka Iver Jåks’, univers og virke. Flere av tegningene i utstillingen er tidligere ikke vist. (mer…)

Frances Forrest (Norway), «Desert of deceit», 82x69 cm, akryl på bølgepapp, 2022.

– Ved å hjelpe proteseverkstedet «The Artificial Limbs and Polio Center» på Gazastripen, kan vi bokstavelig talt hjelpe folk på beina igjen. Jeg pleier å kalle det «solidaritet du kan henge på veggen», sier en av initiativtakerne til auksjonen, Morten Heszlein. (mer…)