Forrige
Neste

Nyheter

Det dreier seg om å ivareta kulturarven

Flere håndverksfag er i ferd med å forsvinne. Og skolen har et stort ansvar for å ivareta kulturarven. Diffuse læreplaner og nedbygging av verksteder har opp gjennom åra rammet kunst- og håndverksfaget hardt.

Morens arkiv matcher sønnens kraft

Kunstlivet er fullt av «barn» som går i sine foreldres fotspor. I all hovedsak dreier det seg om fedre og deres sønner. Ikke fullt så ofte ser vi mødre og døtre. Men når så du mor og sønn stille ut sammen?

Håndarbeidet er tilbake, i sterke farger og plastikk-smileys

Håndarbeidet er (tilbake) i vinden, og hobby blir til sekundærinntekter og enkeltpersonforetak takket være sosiale medier.  Vi snakker leire, epoxy, folie og ferskvannsperler.

The Chronicle of what and what not to wear

It’s not a secret that Norway, as any other Nordic country, is not famous for its fashion. While many of its habitants focus on sustainability and how to create a more conscious fashion, others worry about what to wear and how not to attract the attention with their outfits.

Når kunstnere fra ulike generasjoner kommer sammen kan det oppstå overraskende møter. Til tross for at Elin Hedberg og Pål Vigeland representerer forskjellige sinnstilstander, har de stadig føttene plantet i håndverket og i et konseptuelt tankegods. (more…)

Dagen i dag er stor for demokratiet. Regnbueplassen i Spikersuppa i Oslo sentrum kan ikke bli en mer sentral plass for fokuset til en nasjon som anerkjenner mennesker av alle legninger. At regnbueflagget i dag heises i stanga på Eidsvollsbygningen markerer at det er 50 år siden Norge avkriminaliserte homofili. (more…)

Å være kunstner og lage kunst med utgangspunkt i militærvesen og krig uten et tydelig pasifistisk budskap kan være betent. Fra 22. mars 2022 på Øvre Jernbanetorg og Flytogterminalen på Oslo S i Oslo har kunstner Jens Stegger Ledaal malt fem stridsvognsperrer i fargene til det ukrainske flagget som en solidaritetshandling med Ukraina. (more…)

Utstillingen Hvert øyeblikk teller på Henie Onstad Kunstsenter er en sterk påminnelse om AIDS-epidemien. Installasjonsfoto: Øystein Thorvaldsen / HOK.

«Hvert øyeblikk teller – følelser av AIDS» åpnet 18. februar på Henie Onstad Kunstsenter. Det presenteres 60 internasjonale kunstnere og over 200 kunstverk. Utstillingen aktualiserer den komplekse representasjonen av hiv og aids. (more…)

Er det sånn at man må gå av med pensjon når man er fylte 67? Og hvem er det som sier at nå skal man legge et aktivt yrkesliv på hylla. Keramiker Grete Wexels Riser er nettopp fylt 84 og skal flytte fra verkstedet i Basarhallene i Kirkeristen. Men hun skal ikke slutte. Hun skal bare nedskalere en smule. (more…)

En hagestol ligger forkrøplet igjen. En flyttet helle gir et innsyn i en underverden. En sprekk i en teltduk avslører et underlig interiør. Ulf Nilsens utstilling på Galleri Haaken, som står frem til 5. mars, er et lite smykke med små surrealistiske historier som du febrilsk prøver å få til å stemme og henge sammen. (more…)