Forrige
Neste

Nyheter

Når ble det innafor å bruke etikk som markedsføringskapital?

Det begynner å bli en jungel av engasjement rundt etikk der ute, og i utgangspunktet er det positivt. Det er bare det, at jeg opplever at mange bedrifter flotter seg med sterke symboler fra ulike folkebevegelser, uten å egentlig mene noe med det. 

Sommerutstillingen «Keramikksommer i Halden er jovial og stilsikker

I Østfold er det flere severdigheter å få med seg nå. Sommerutstillingen «Keramikksommer»  På Rød Herregård er et Kinder-egg for de som liker fargesterk, mangfoldig og jovial keramikk fra perioden 1940 til 1980.

Små barn av regnbuen. Juni favner alle farger – og musikalske motytringer.

En russebil stilles opp ved en demonstrasjon i Ski utenfor Oslo midt i juni. Der skal den ekstreme, høyreorienterte gruppen Sian holde demonstrasjon mot islamisering av Norge. Hva gjør russen? Spiller «Barn av regnbuen».

Bonderomantikk, popkunst og Hamsun Fantasier i Gudbrandsdalen

Den 5. juni åpnet utstillingen Hamsun Fantasier på Galleri Ullinsvin i Vågå. Med felespill og utsikt over sauebeite, elveutløp og rester av snø glitrende på fjelltopper, ønsket en rekke kulturpersonligheter det sommerkledde publikum velkommen. 

Denne helgen skjer det utrolig mye spennende innenfor kunst og kultur i landet vårt og vi har bare høstet av de innspillene vi har kommet over denne uken. Her er noen av tingene du kan gjøre. Husk at lokale koronasmittevernsregler gjelder. Og ikke nøl med å tipse oss! (more…)

Kristian Notland Harnes i Nuen retter søkelyset mot et svært viktig faktum: All produksjon belaster miljøet. Alt vi lager kommer fra naturen, gir klimagassutslipp og noe kan være produsert under elendige arbeidsforhold. Han spør: Kan vi ikke bare slutte med det? Kan vi ikke få en møbelindustri som er opptatt av noe mer enn bunnlinja? (more…)

Ordet eksponert betyr alt fra å være for synlig og utsatt for fare, til det mer tekniske å utsette analog film, fotopapir for lys. Eller en digital lysbrikke. Den sjenerøse Møllersamlingen har tilbud til alle som har et forhold til fotografi. (more…)

Hamsun Fantasier i Vågå sommeren 2021. Foto: Victoria Vale.

Den 5. juni åpnet utstillingen Hamsun Fantasier på Galleri Ullinsvin i Vågå. Med felespill og utsikt over sauebeite, elveutløp og rester av snø glitrende på fjelltopper, ønsket en rekke kulturpersonligheter det sommerkledde publikum velkommen.  (more…)

PLNTYs nye spesialutgave om kunst og kultur i skolen, eller mangelen på det, konfronterer prosenttall og grafer i utdanningen og  sekseren i matte. Grunnene er mange for å styrke barns kreativitet, og ett er sikkert: de må ha flere timer med kunst og håndverk. (more…)