Små barn av regnbuen. Juni favner alle farger – og musikalske motytringer. - PLNTY | kulturmagasinet

Små barn av regnbuen. Juni favner alle farger – og musikalske motytringer.

En russebil stilles opp ved en demonstrasjon i Ski utenfor Oslo midt i juni. Der skal den ekstreme, høyreorienterte gruppen Sian holde demonstrasjon mot islamisering av Norge. Hva gjør russen? Spiller «Barn av regnbuen».

Russen er på overtid langt ute i juni, de er utskjelt og bortskjemt og er helt koblet av sitt mandat, holder folk oppe om natta og er til trøbbel for politiet. Beskyldninger mot russen er mange. Men så klinker de til, slik bare russen kan. 

Meldingen tikker inn på Twitter: «Ski. Russebuss har parkert litt unna der SIAN har demonstrasjon. Vrenger opp anlegget, overdøver rasistene. Hva ble spilt? – Barn av regnbuen […] Det er håp for ungdommen!»

Russen får mye kjeft, år etter år. Vi blir fortalt hvor mye kapasitet de opptar hos politiet. Russen på Ski, som stilte med motytring mot den høyreekstreme organisasjonen Sian, har på mange måter gjort opp for det gale russen måtte ha gjort.

Det er håp for ungdommen 

I Ski utenfor Oslo er det rigget til demonstrasjon. Gigantiske sperrer er satt opp mellom de demonstrerende og tilskuere. Ifølge NRK ønsker ikke politiet å si hvor store ressurser som benyttes på å forhindre den høyreekstreme gruppen og rasende motdemonstranter å ryke i tottene på hverandre – hver gang de demonstrerer. Og Sians (Stopp islamiseringen av Norge) program er tett. Derfor høster russen ovasjoner på Twitter i de påfølgende dagene, for hvordan de har overlistet dem. 

Sian sutrer: Motdemonstranter beskyldes for straffbar ordensforstyrrelse ved å spille «Barn av regnbuen» med lydforsterkingsanlegg

Sian benytter særs utspekulerte metoder, som for eksempel har de valgt å legge en demonstrasjon mot innvandrere på torget på Mortensrud i Oslo. De vet å trykke på punktene som fører til at det koker over av sinne hos folk med sine hatmeldinger, slik at tilskuere tyr til voldelige handlinger og blir arrestert. Til tross for sine metoder, ytrer seg lovlig. Denne gangen ble de imidlertid kneblet ved hjelp av sin egen medisin, og russen sto for det i Ski. 

Alle heiser regnbueflagget

Låten russen har valgt, «Barn av regnbuen», klinger godt i juni, en ytring med bønn om fred på jorden og at vi alle kan leve sammen. Da klokken rundet 2400 natt til 1. juni 2021, byttet storbanken DnB logoen sin til en logo i regnbuer, likeså forsikringsselskapet Gjensidige og mange store virksomheter med dem. Uten blygsel er regnbueflagget heist til topps. Å se næringslivet kaste seg på bølgen, kan for noen oppleves som et stort steg i retning av kommersiell uthuling av LHBT-budskapet. For andre kan det ikke bety nok. 

Frem til 1972 var det ulovlig å være homofil i Norge. Mange har opplevd å havne på glattcelle for sin legning. Også her står politiet i sentrum for et humant dilemma satt opp mot loven. Skulle de håndheve når de oppsøkte steder de mistenkte at homofile folk kunne møtes? Eller skulle de bruke ressurser på å oppsøke annen og mer skadelig kriminalitet i samfunnet? 

Det er mye å lære av stuntet russen utførte mot Sian (Stopp islamiseringen av Norge) da de demonstrerte i Ski utenfor Oslo i juni. Undertegnede foreslår å legge Led Zeppelins «Immigration Song» på spillelista.

Når ble noen skadet av fred på jord?

Med all respekt. Det er ikke vanskelig å anta at det har vært like normalt å være skeiv like lenge som mennesker har levd på denne jorda. Det har vist seg i historien at såkalte homofobe selv er fordekte homofile. For enkelte er det fortsatt rart og vanskelig. Det skal vi snakke mer om i samfunnet – ved å vise respekt for regnbueflagget. 

For når ble noen noen gang skadet av litt mer fred på jord? Rart og vanskelig blir det nemlig også når hat systematiseres av ekstremister som Sian.

Lillebjørn Nilsens hymne til fred på jorden og hans tolkning av Pete Seegers låt av 1971 er helt i tråd med dagens budskap om kjærlighet og respekt for hverandre og fred.

For øyeblikket er russen tilgitt. Våkenetter og klagesang fra politiet om hvor store ressurser russen opptar, blir barnemat i forhold til Sians kostbare aktiviteter. NRK melder at en demonstrasjon i mai krevde anslagsvis 100 politifolk på stedet, i tillegg til opprørspoliti med spesialkjøretøy, hunder, helikopter og droner. Nå sutrer imidlertid demonstrantene høylydt over russens inngrep i deres demonstrasjon og over musikken som ble spilt.  

Politimarxistene grep ikke inn: musikk virker kneblende på hatbudskap. Da de høyreekstreme ble kneblet med musikk av russen, nærmere bestemt låta «Barn av regnbuen», sutret de i kommentarfeltene og mente at det var ulovlig.

En himmel full av stjerner

«En himmel full av stjerner. Blått hav så langt du ser. En jord der blomster gror, kan du ønske mer?» Vår musikalske helt Lillebjørn Nilsens hymne til fred på jorden og hans tolkning av Pete Seegers låt fra 1971 er helt i tråd med dagens budskap om kjærlighet og respekt for hverandre og fred. 

Denne låta var russens motytring på torget i Ski. Og hvis musikk kan stoppe hatytringer, ja da er dette oppskriften på motytring overfor Sians demonstrasjoner den elegante løsningen.

Høyreekstreme Sian sutrer over motytringen

Snedig og smart. Et musikkanlegg er nok og Sian klager sin nød. En demonstrant har kommentert i Ski-gruppa på Facebook: 

«I Ski foreligger vitnemål om lovstridig fravær av politiinngripen mot motdemonstranter som begikk straffbar ordensforstyrrelse ved å spille «Barn av regnbuen» med lydforsterkingsanlegg. Publikum hørte ikke våre taler da musikken ble spilt. Derfor er dette en forbrytelse både av den musikalske marxisten og av politimarxistene som ikke grep inn.»

 

Close