Ben Alexanders nye elektronikalåt er en hyllest til naturens favn - PLNTY | kulturmagasinet

Ben Alexanders nye elektronikalåt er en hyllest til naturens favn

Benjamin Alexander Herlands siste singel «Motions» er som skapt for nattklubb og strobelys, men er en ode til naturen. Fungerer oppskriften hans?

Ben Alexander kan synge, men gir bort vokalrollen. Han snur også rollene på bass og trommer nesten opp ned til tider. Bli med oss å utforske «Motions» i ukens podkast.

Kjent sti, ny vri

– Jeg skulle ønske jeg kunne komme med en lang analyse om hvorfor jeg valgte å gjøre det sånn, ler Herland. I podkasten vår snakker han om hvorfor bass-synthen overdøver basstromma i låta si. Det er nemlig stikk motsatt av normen for nesten all musikk.

«Motions» låter som en hel-elektronisk house-låt, foruten vokalen som er fremført av den noe eksentriske indiepop-sangeren Ida Stein. Og i typisk stil for Herland, uteblir overdreven auto-tune til fordel for naturlig klang. Helhetsinntrykket er familiært nok til å ikke heve øyenbryn, men spesielt nok til å fange deg inn likevel – i alle fall om øreklokkene dine har god bass.

Du trenger egentlig ikke å forstå noe som helst av budskapet for å høre at dette rett og slett er en god house-låt.

Elektro-eskapisme

På tekstsiden skildrer Herland en form for virkelighetsflukt fra livets mas. Ikke en flukt til nattklubb og shots slik lydbildet tilsier, men til naturen. Du hører verken fele eller andre organiske instrumenter, men musikkvideoen er til gjengjeld filmet midt i postkort-Norge, i Gudvangen i Nærøyfjorden (Herland presiserer at det finnes naturlige lyder i låta, selv om de ikke høres). Produsenten forteller at han tilbrakte mye tid der som barn, og at stedet har stor betydning for ham.

Musikkvideoen er filmet midt i postkort-Norge, i Gudvangen i Nærøyfjorden

Herlands sans for ironi er mer eller mindre forklaringen bak at «Motions» er en nærmest hel-elektronisk låt som priser naturen. Og mer dybde trenger du egentlig ikke. Dette er først og fremst en god house-låt. Og det er da bra nok?

 

Det er ikke det at Herland ikke kan synge…

… for det kan han. Hans soul-aktige låt «Seek», for eksempel, bør overbevise enhver tviler. Men når han selv ikke er rett person for jobben, velger han å tjene kunsten fremfor egoet, sier han i podkasten vår. Og hittil ser det ut til å virke for ham; «Motions» har ifølge produsentens sosiale medier fått titusenvis av avspillinger sammenlagt, kort tid etter slipp.

– Disse jentene fremfører låta mye bedre enn det jeg gjør, konkluderer Herland.

– Disse jentene fremfører låta mye bedre enn det jeg gjør, konkluderer Herland. Han sikter både til «Motions» og fjordårets låter «The Painter» og «Somni», som begge er sunget av Mörmaid. Sistnevnte fikk til og med terningkast fem i VG og kunne ifølge anmelderen bli brukt som intro til en HBO-serie.

Herland lover at han ikke har blitt blyg for å synge, og hinter til en kommende EP som skal ha flere låter med hans egen vokal på.

For en eksklusiv titt på «Motions» med produsenten selv som forklarer hvordan det hele er satt sammen, kan du lytte til ukens podkast, øverst i artikkelen.

Close