TV-aktuelle Agnete Saba gjør motvind til medvind - PLNTY | kulturmagasinet

TV-aktuelle Agnete Saba gjør motvind til medvind

Agnete Saba, vinner av Melodi Grand Prix for både barn og voksne, og nå TV-aktuell, lar ikke angsten stoppe henne fra å være i rampelyset. Hun bruker den snarere til inspirasjon. Hør vårt podkastintervju med artisten om hennes nye singel «Boo».

Agnete Saba er for tiden aktuell på TV2 i serien «Hver gang vi møtes», i tillegg til at hun er i full gang med soloprosjektet sitt. Hør vårt intervju med henne om det å være samisk artist i Norge, hvordan hun tenker på musikk og mye mer. Trykk på avspilleren for å lytte.

Forteller åpent om livet gjennom musikken

– Hva er vanskeligst med å være artist for deg?

– Jeg har jo utfordringer med panikkangst, prestasjonsangt og sånne ting. Det er og blir den største utfordringen min, sier Saba. Hun forteller også at det å skrive på engelsk har vært en måte for henne å klare å være helt ærlig i tekstene sine. Samisk eller norsk hadde blitt for tett innpå.

I en alder av fjorten vant Saba og bandet The Blacksheeps MGP Junior med «Oro jaska beana», en låt om en feit hund ved navn Camilla, og åtte år senere vant hun Melodi Grand Prix med «Icebreaker». Så ble det stille i fire år, frem til høsten 2020 da hun slapp låta «Beginning of the End». Den nord-samiske artisten hadde endelig kommet seg opp på bena igjen etter noen tøffe år med angst og depresjon, og «Beginning of the End» reflekterte et oppgjør med den harde tiden.

– Vi [bandet] er veldig inspirert av naturen. Tundra er helt flatt, det er kaldt, det er vidde og det er frost. For meg ble det et veldig fint bilde på hvordan det er å være i en depresjon, eller å ha det vanskelig.

Nå slipper hun låta «Boo», som følger historien videre. Teksten skildrer det å ha et romantisk forhold mens man bærer på bagasje – og det med en partner som sliter med det samme.

Les også:  Kunsthelg for nytelse, dialog og dypere kunnskap
«Boo» blir del av Agnete Sabas kommende EP «Tundra», som slippes rundt månedsskiftet mars-april.

Slipper elektronisk, naturinspirert EP

«Boo» kan gjerne sammenlignes med Melodi Grand Prix-vinnende «Icebreaker», som overrasket med sitt tempobrytende refreng. «Boo» benytter et lignende, om enn mindre vågalt grep. Musikken bytter ikke tempo når refrenget setter inn, slik «Icebreaker» gjorde, men Saba lurer deg nesten til å tro det. Like før refrenget, «faller» vokalen hennes nesten ut av rytmen før den brått smetter på plass igjen til refrengets anslag. Det er effektivt og gøy, og vi håper å høre flere slike ting på artistens EP «Tundra», som slippes omkring månedsskiftet mars-april.

– Vi [bandet] er veldig inspirert av naturen. Tundra er helt flatt, det er kaldt, det er vidde og det er frost. For meg ble det et veldig fint bilde på hvordan det er å være i en depresjon, eller å ha det vanskelig.

Artisten lover en EP med naturinspirerte lydbilder og understreker at «Boo» er den eneste kjærlighetssangen, i tillegg til at den musikalsk sett skiller seg ut fra de andre.

For å høre eksklusive smakebiter på «Boo», i tillegg til Sabas perspektiv på det å være samisk artist og mye mer, kan du lytte til podkasten øverst i artikkelen.

Close