«Ninjababy» åpner Tromsø Internasjonale Film Festival 2021 - PLNTY | kulturmagasinet

«Ninjababy» åpner Tromsø Internasjonale Film Festival 2021

«Ninjababy» er spillefilmen som åpner Tromsø Internasjonale Film Festival den 18. januar. Tora Dietrichson spiller hovedpersonens bestevenninne. Nå er hun klar for premiere.

25 år gamle Tora Dietrichson er spent på å endelig kunne vise frem sin tolkning av Ingrid, i Yngvild Sve Flikkes nye spillefilm «Ninjababy».

– Jeg er litt i limbo, nå skjer det!

Endelig skjer det. Filmen «Ninjababy» har verdenspremiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Tora Dietrichson spiller Ingrid, som er bestevenninnen og gir råd til Rakel som blir gravid og ikke forstår hvordan hun skal takle det. Foto: Jan Ung.

Ventetiden er endelig over

Etter en lang castingprosess, flere måneder med innspilling, venting, og utsatt premieredato, er filmen endelig klar for publikum. Dietrichson spiller rollen som Ingrid, bestevenninnen til Rakel.

– Hun er Rakel sin høyre hånd. Ingrid vil ha litt av den samme energien, hun er tøff og rå, men Rakel er den tøffeste, forklarer hun.

Rakel på 23 finner ut at hun er gravid i 6. måned.
«Ninjababy» er spillefilmen som åpner Tromsø Internasjonale Film Festival den 18. januar og har kinopremiere den 26. januar. Filmen handler om 23 år gamle Rakel, som til sin store overraskelse finner ut at hun er gravid, og seks måneder på vei.

En film om noe unaturlig naturlig

Filmen handler om 23 år gamle Rakel, som til sin store overraskelse finner ut at hun er gravid, og seks måneder på vei. Allerede opplever hun at det er vanskelig nok å skulle ta vare på seg selv, og oppgaven som kommende mor oppleves sjokkerende, og nesten umulig.

Kommentaren i filmen; «Den er en fucking jævla sneaky ninjababy, som bare tror den kan gjemme seg der inne og kose seg, og så snike seg ut ni måneder senere», kan virke provoserende på mange. Dietrichson har disse tankene om å spille tøff:

Tora Dietrichson fant en del likhetstrekk i karakteren Ingrid da hun jobbet med å forme henne

– Jeg syns ikke at Ingrid og jeg er veldig like, men jeg har forsøkt å gjøre henne på min måte allikevel. Og på veien til å forme karakteren så fant jeg en del ting jeg kunne kjenne meg igjen i med henne. Vennskapet til Rakel og Ingrid er også ganske forskjellig fra hvordan jeg ser på mine egne nærmeste vennskap. Rakel og Ingrid har en ganske røff væremåte med hverandre,  selv når ting brenner i livet til Rakel … men det er jo noe ærlig med det, da. Jeg liker veldig godt at vi ser en del av nærheten dem imellom også. De er trygge på hverandre. Det virkelig behagelig å være i samme rom som dem, på en måte.

I «Ninjababy» har Tora Dietrichson birollen som Ingrid.
Dietrichson spiller rollen som Ingrid. – Hun er Rakel sin høyre hånd. Ingrid vil ha litt av den samme energien, hun er tøff og rå, men Rakel er den tøffeste, forklarer hun. Foto: Jan Ung.

Premieren utsatt

– Vi skulle hatt premiere i fjor høst, men jeg har falt til ro med at verden og situasjonen er slik den er. Så blir det spennende om folk møter filmen og relaterer seg til den nå, eller om pandemien opptar for mye av oppmerksomheten til folk. Selv håper jeg filmen kan være en god pause fra den, sier Dietrichson.

Spent på å vise frem sin tolkning av Ingrid

Tora Dietrichson har drevet med dans og teater siden hun var liten. Hun har studert ved Romerike folkehøgskole, Forstudium teater i Oslo, og ved Lecoq i Paris. Nå jobber hun som frilans skuespiller i Oslo. Hun er et kjent ansikt fra Brageteateret og som dubber hos Storyline for NRK. Hun er også kjent fra Antiteateret med forestillingen «Før vi dør», som ble nominert til tre Heddapriser, og vant prisen for årets ungdomsforestilling.

I filmen ser vi Ingrid med jernhånd prakke en graviditetstest på Rakel, fordi hun tar henne på alvor.– Det beste med å spille Ingrid var å spille med Kristine Kujath Torp, som har hovedrollen Rakel. Hun er så utrolig dyktig, og god å spille med. Vennskapet mellom jentene i filmen er røft, men de er der for hverandre, det er kult, forklarer Dietrichson.

«Ninjababy» har kinopremiere 26. februar. Men først kan den sees på utekino under TIFF den 18. januar.

– Vi lever i et samfunn hvor det å bli gravid i sin mest fertile alder er uvanlig, sier filmens regissør Yngvild Sve Flikkes.

«Ninjababy» åpner Tromsø Internasjonale Film Festival

Filmen er basert på tegneserieromanen «Fallteknikk» av Inga Sætre. Regissør Yngvild Sve Flikkes sier hun ønsker å vise med filmen at det er greit å gå på trynet og rote det til:

Det koker i hele byen, og Tromsø by kommer sammen på en unik måte

– Det kommer du til å gjøre mange ganger i livet, og det er greit så lenge du kommer deg på beina igjen. Det er jo også budskapet i «Fallteknikk». Samtidig vil jeg ta opp unges frykt for å bli gravid, at vi lever i et samfunn hvor det å bli gravid i sin mest fertile alder er uvanlig, sier hun i et presseskriv PLNTY har mottatt.

Verdens nordligste Film Festival blir digital

Festivalen som gjør Tromsø til Nordens sentrum for film, blir heldigital i 2021. Tromsø Internasjonale Filmfestival feires for 31. året på rad, men i år blir det annerledes. Håvard Stangnes, kommunikasjonssjef i TIFF gleder seg likevel til årets festival.

– Dette er et høydepunkt. Det koker i hele byen, og Tromsø by kommer sammen på en unik måte, sier han. Selv om festivalen var planlagt å holdes fysisk, har arrangøren sett seg nødt til å gjøre den heldigital grunnet korona-situasjonen.

– Det vanskeligste med å gjøre festivalen digital, var å få rettigheter til å vise alle filmene digitalt. Det har vi ikke fått til, så noen av filmene blir vist på utekinoen. Det har vært et annerledes år, men uansett om den blir heldigital lover vi et veldig sterkt tematisk filminnhold.

«Ninjababy» har kinopremiere 26. februar. Men først kan den sees på utekino under TIFF den 18. januar.

«Ninjababy åpner» TIFF

I 1991 stiftet Tromsø kino TIFF, og festivalen har siden den gang vokst seg til en institusjon i norsk og internasjonalt kulturliv. TIFF er verdens nordligste film festival, og i 2019 huset festivalen nesten 60 000 publikummere.

Festivalsjefen er begeistret for valg av film til åpningen:

– Det er alltid stas å kunne annonsere festivalens åpningsfilm, og ekstra stas når det er en ny, norsk spillefilm. Vi tror «Ninjababy» kommer til å sette et perfekt anslag på TIFF 2021, sier festivalsjef Lisa Hoen på festivalens nettside.

Sammen med noen fra casten, reiser Tora opp til Tromsø på mandag for å se filmen.

– Jeg er kjempegira. Kommer du óg, eller? sier hun lattermildt og spent.

Close