Americana-rockerne Mighty Magnolias fyller til randen – og lykkes - PLNTY | kulturmagasinet

Americana-rockerne Mighty Magnolias fyller til randen – og lykkes

Mighty Magnolias prøver på mer enn hva som bør funke musikalsk, men får det til å fungere likevel – dette er deres siste album «Magnolianesque» i et nøtteskall.

Hvem er bak americana-bandet som musikkbloggen mener ga oss fjordårets beste album? Hør intervjuet vårt med Ine Tumyr og Emil Nordtveit fra Mighty Magnolias.

Less is more

Stort sett er «less is more» en ypperlig tommelfingerregel, men Mighty Magnolias er unntaket som bekrefter regelen.

– Vi hadde helt sikkert brukt horn også om vi hadde hatt noen til å spille det! sier vokalist Ine Tumyr i podkasten vår. Strengt talt er hun med-vokalist. Samboeren hennes Emil Nordtveit er også vokalist ved siden av å spille gitar. Den ene av stemmene deres høres sjelden uten den andre. Bandets andre gitarist, Erik Rolland, synger attpåtil. Tumyr forteller at hun klarte å overtale ham til å gå med på det.

«Magnolianesque» er kåret til årets album hos musikkbloggen, og flere er enige; Vestlands-bandet sitter på en suksessoppskrift. Det flyter over med vokalharmonier, det er aktivt gitarspill og flust med gitarsoloer. Bassist og trommeslager er heller ikke på den passive siden. Men av en eller annen grunn blir det ikke for mye. Det er som en skive hentet rett fra Tom Petty’s storhetstid, med unntak av lydbildet, som er mer på den moderne, intense siden.

Det eneste som er å utsette er at Tumyr bare er frontvokalist på én låt (Restless). I front hører vi stort sett stemmen til Nordtvedt, som ikke er altfor ulik Bendik Brænne i uttrykket sitt. Sistnevnte spiller faktisk tangenter på albumet. Det er dog noe særegent og følelsesladet ved Tumyrs solovokal, og det håper vi å høre mer av i fremtidige utgivelser.

«Magnolianesque» er Mighty Magnolias’ første selvproduserte album, og også det de selv mener høres mest ut som de gjør live. Illustrasjon: Ine Tumyr

Fra suksess til mulig løsrivelse

Albumtittelen «Magnolianesque» understreker et reelt luksusproblem for bandet. Denne skiva er det ultimate uttrykket av soundet de har utviklet gjennom fire plater. Så hvor går veien nå?

– Vi har lyst til å spille inn et album som kanskje er enda mer tradisjonell country, med litt færre elektroniske instrumenter, sier Nordtveit om planene videre.

Han viser til Townes Vand Zandt og Hank Williams som mulige kompassnåler. «Magnolianesque» er gruppas første selvproduserte skive, og deres første på eget plateselskap – med andre ord er alt nå opp til dem. Og med avlyste konserter landet rundt, har de ikke annet å gjøre enn å jobbe på neste utgivelse.

Close