Ulrik Lund fra Lemaitre debuterer sommerlåt med en overraskende vri - PLNTY | kulturmagasinet

Ulrik Lund fra Lemaitre debuterer sommerlåt med en overraskende vri

En radiovennlig sommerlåt som spør om døden egentlig er det verste som skjer med oss mennesker; det er ikke hver dag man hører om slikt. Men det er første låt ut fra St Valentine, som er soloprosjektet til Ulrik Denizou Lund fra Lemaitre.


Hva inspirerte Ulrik Lunds noe spesielle tekst? Hva betyr alt dette for Lemaitre? Dette og mer får du svar på i ukens podkast.

Lemaitre sprer vingene

Etter ti år med hits som «Closer» og økende lyst til å lage mer variert musikk, tar nå elektropop-duoen neste steg. I stedet for at alle gode låter blir Lemaitre-låter, åpnes døra nå for andre løsninger. Dermed har vi nå den (ikke helt) nye artisten St Valentine, som er duoens egen Ulrik Denizou Lund.

– Selvfølgelig er det skummelt å gå for noe selv.

– Selvfølgelig er det skummelt å gå for noe selv. Når man er to som gir ut noe sammen, har du mer å lene deg på. Noen andre enn deg selv må gå god for det også, sier Lund, som akkurat har debutert som soloartist med låta «The End is Bright».

Lund utelukker ikke at den andre delen av Lemaitre, Ketil Jansen, også etter hvert kommer med eget soloprosjekt. Detaljer om dette er dog ikke offentliggjort ennå.

Ulrik Denizou Lund kan med St Valentine-navnet gi ut musikk som kanskje ikke hadde vært så naturlig for Lemaitre.  Foto: Stephen Butkus

Radiovennlige kontraster

Debutlåten «The End is Bright» er en svalere form for musikk enn Lemaitres typiske hardt-pumpende elektropop. Enorme dansevennlige synth-strofer er byttet ut med tekstfokus og et mer personlig preg. Låten fremstiller tanken om at døden kanskje ikke det verste som skjer oss mennesker.

– I enden så vil alt være greit, fordi da har ingenting noe å si.

– Det å dø er ikke negativt, på en måte. I enden så vil alt være greit, fordi da har ingenting noe å si, sier Lund i podkasten vår. Han påpeker videre at han liker kontrasten mellom en opp-tempo låt og et seriøst budskap.

«The End is Bright» skjuler ikke at den vil være en sommerlåt; den har et retro-men-moderne lydbilde av elektroniske trommer, el-gitar, synth og en velkjent rekke akkorder. Lunds vokal har den varme, nesten skurrete vintage-lyden som er tilbake for fullt i moderne musikk. Alt dette er satt til den noe uvanlige teksten, og gjør låten hakket mer minneverdig enn lignende stykker pop.

Du kan høre et lenger intervju med Lund i podkasten øverst i artikkelen, hvor han forteller om hvordan reisen hans har vært med Lemaitre frem til nå. Du får også høre mer om hans kommende debut-EP, som skal være på plass i slutten av juli.

Close