Synthrock-gruppa Sunship Balloon får A4-livet til å høres spennende ut - PLNTY | kulturmagasinet

Synthrock-gruppa Sunship Balloon får A4-livet til å høres spennende ut

Et A4-liv er mer spennende på engelsk enn på norsk. Tord Øverland Knudsen og Daniel Haggis fra internasjonalt kjente The Wombats har sideprosjektet Sunship Balloon, og får A4-livet til å høres ut som småsprø synth-rock.


Hør Tord Øverland Knudsen fra Sunship Balloon fortelle om hvordan det er å ha sideprosjekt ved siden av The Wombats og hvordan et ærlig forsøk på å beskrive rutinelivet var uvanlig inspirerende for hans bandkompanjong. Trykk for å lytte.

Et A4 sideprosjekt

Bassist Tord Øverland Knudsen og trommeslager Daniel Haggis fra indierock-bandet The Wombats startet sideprosjektet Sunship Balloon i 2019. I følge Knudsen ønsket de to et kreativt utslipp for musikk som ikke passet The Wombats’ veletablerte sound. Deres første EP «Intergalactic Teacup Travel Centre» kom sent ifjor og bærer et mer psykedelisk, synth-basert preg enn The Wombats. Nå er duoen ute med låta «A4 Life» som bygger videre på dette.

Hva får du ut av Sunship Balloon som du ikke får av The Wombats?

– Jeg får muligheten til å leke. Hvis vi ville hatt en 10 minutter lang instrumental, så er det ingen som kunne sagt nei til oss. Jeg ser faktisk på det som en en nødvendighet å ha sideprosjekter, sier han, og sikter til både lærdom og utvikling som musiker som gode grunner.

– Jeg ser faktisk på det som en en nødvendighet å ha sideprosjekter

«A4 Life» er et crunchy stykke synthrock-låt om rutinehverdagen vi alle kjenner til. Hele lydbildet har en slags intens vreng over seg, som om låta er spilt gjennom fuzz-pedal. Det er gøy å høre på, om enn litt intenst i lengden.

Teksten ble født ut av Knudsens forsøk på å direkte oversette uttrykket «et A4-liv» til sin bandkompanjong. Han prøvde ganske enkelt å beskrive opplevelsen av å jobbe ni til fire mellom turneer, og å rutinemessig hente barn i barnehagen. «A4 Life»-uttrykket syntes Haggis var for kult til å ikke lage låt av. Låten har endt opp med å nesten høres ut som en feiring av rutinen.

Sunship Balloon er Tord Øverland Knudsen og Daniel Haggis fra The Wombats’ kreative lekeplass, hvor de kan gjøre akkurat det de vil og utvikle som musikere.

Bakmennene i fokus

Knudsen sier han er ganske komfortabel med å være mer i fokus enn når han spiller bass for The Wombats, hvor vokalist Matthew Murphy naturlig står i rampelyset. Likevel innrømmer han å være hakket mer parat, for sikkerhets skyld.

– Du kan ikke drikke for mange øl før du går på scenen, ler han.

– Du kan ikke drikke for mange øl før du går på scenen

En hel rekke konserter som var godt forberedte fra Sunship Balloon sin side har dog blitt avlyst, akkurat som konserter for så å si alle den siste tiden. Men heldigvis skal debutalbumet «Everywhen» fortsatt slippes til planlagt tid, 18. september.

Du kan høre Knudsen fortelle mer om låta «A4 Life» i podkasten øverst i artikkelen, i tillegg til mer om skapelsesprosessen for musikken han lager med Daniel Haggis i Sunship Balloon.

Close