Live hos PLNTY – Mörmaid svømmer motstrøms med singelen «Turn Away» - PLNTY | kulturmagasinet

Live hos PLNTY – Mörmaid svømmer motstrøms med singelen «Turn Away»

Undergrunnsartisten Live Sollid Schulerud utforsker hva det neste innen elektropop kan høres ut som under artistnavnet Mörmaid. Hør henne bryte ned sin nye singel på podkasten vår, samt spille en uavduket låt live!


Vi tar en prat med Mörmaid om de små og store tingene som gjør hennes nye singel «Turn Away» så unik. Du hører også en akustisk premiere av hennes kommende låt «Kongsberg». Trykk på avspilleren for å lytte!

Liker ikke å ta lytteren for gitt

Mange artister sier seg fornøyde med standarden The Beatles satte med «Let it Be» 6. mars 1970; de samme fire akkordene, i samme rekkefølge. Det er blitt et tidløst sjangertrekk for populærmusikk og en uuttømmelig kilde for parodi. Live Sollid Schulerud, under artistnavnet Mörmaid, demonstrerer hvor forfriskende det er når denne formelen brytes.

– Jeg liker å bli litt overasket som lytter selv

– Jeg liker å bli litt overasket som lytter selv. Så jeg prøver å holde det litt overaskende, men fortsatt fengende. For eksempel liker jeg å sette sammen vanlige akkorder i en uvanlig rekkefølge, sier sangeren. Og nettopp dette har hun gjort i sin nye singel.

«Turn Away» er en eklektisk, men tilgjengelig elektropop-låt som gjør mange sprell for å beholde oppmerksomheten din. Den unormale akkordrekken er sentral, sammen med et rikelig lag av vokalbaserte lydeffekter. Alt fra trommer til synther føles uortodokse, og passer godt inn i det digitale lydlandskapet Schulerud har snekret. Artisten forteller at hun i stor grad bruker egne innspilte lyder, som hun manipulerer til hjertens lyst. Resultatet kan du selv høre artisten dekonstruere i podkasten vår, øverst i artikkelen.

Schulerud har ymse musikkprosjekter bak seg, og er kanskje mest kjent fra progrock-bandet Fervent Mind, som i følge henne selv nå er satt på vent.

Schulerud jobber med flere nye singler, og debuterer den kommende singelen «Kongsberg» live med akustisk gitar på podkasten vår.

Gjøre selv!

Når ordene ikke helt strekker til for å forklare en annen person hvordan noe skal gjøres, er det best å bare gjøre det selv. Det mener i alle fall Schulerund, som har endt opp som sin egen lydtekniker.

– Jeg har nok alltid vært litt sånn at jeg liker å ha med ferdige låter til bandet, sier artisten om prosessen sin. Hun forteller videre at hun liker å jobbe alene, men prøver å inkludere andre i prosessen sin litt etter litt.

– Jeg har nok alltid vært litt sånn at jeg liker å ha med ferdige låter til bandet

«Turn Away» er først ut av flere kommende singler som artisten jobber med og lager helt selv. Det eneste som gjøres av en ekstern person er mastring, som kan anses som aller siste finpuss.

I podkasten øverst kan du høre Schulerud debutere låten «Kongsberg» live med akustisk gitar. Du får også høre hvordan hun gikk fra progressiv rock med bandet Fervent Mind til å ville lage helelektronisk musikk idag.

Close