Indie-pop-gruppa J00 er lei av det som er «gjort» - PLNTY | kulturmagasinet

Indie-pop-gruppa J00 er lei av det som er «gjort»

Indiepop-scenen er stedet for utøvere som liker å tøye litt på den musikalske strikken. J00 sin siste låt «Skeleton» er bandets siste bidrag til en sjanger i stadig utvikling.

Eksklusivt i denne podkasten: Bandet forklarer hva de mener med 3D-pop og forteller hvordan videokonferanser over Zoom formet deres nye singel.

På søken etter det ikke-kjedelige

Hvis du ikke har noe pent å si, si heller ingenting, heter det. Mange musikere mener på samme måte at hvis du ikke har noe interessant å melde musikalsk, er det lite vits i å melde noe. Indiepop-gruppa J00 (uttales «you») er en av flere nyere akter som setter denne regelen for seg selv. Den aktuelle singelen deres «Skeleton» uttrykker, om ikke annet, «Akkurat dette har du nok ikke hørt før!» Og rett er det.

– Alarmen går veldig fort når vi kjeder oss

– Alarmen går veldig fort når vi kjeder oss fordi et musikalsk element vi bruker føles veldig «gjort», forteller Brage Tellefsen. Han sier spøkefullt at han har Kygo-rollen i bandet, ettersom han jobber fra datamaskin.

«Skeleton» benytter en velkjent vers-og-refreng type form. Lydvalg og instrumentering derimot, er der J00 skiller seg fra mengden. En synth-lyd åpner låta alene og skaper forventning til elektroniske trommer… som aldri kommer. I stedet får vi et ekte og punchy trommesett. Videre byr låta på autentisk bassgitar og el-gitar, og en vokal fri for robot-aktig autotune. Innimellom er det også strødd artige lyder fra opptak av bandets Zoom-møter.

Trondheim, Oslo, EP

J00, som opprinnelig er et Trondheims-band, ga ut sin første låt i 2018 og har nå fem låter under beltet. Til nå har de bodd noe spredt, men i løpet av sommeren flytter alle medlemmene til samme by. Produksjon på en kommende EP kan da starte for fullt.

– Vi blir et Oslo-basert Trondheims-band

– Vi blir et Oslo-basert Trondheims-band, forteller Tellefsen. Vokalist Thea Ellingsen legger til at det å skape noe i mer spontane omstendigheter er noe gruppa ser fram til.

Den hittil ikke navngitte EP-en skal ifølge bandet komme ut til neste år, men nytt singelslipp skal etter planen allerede skje denne høsten. Singelen «Skeleton» og dens mange underfundigheter kan du høre bandet selv fortelle om ved å lytte til podkast-intervjuet vårt øverst i artikkelen.

Ellingsen er også en av vokalistene i bandet i Juno, som vi har intervjuet tidligere.

Close