Eksperimentell neo-soul fra Mia Berg - PLNTY | kulturmagasinet

Eksperimentell neo-soul fra Mia Berg

Det er pop, det er neo-soul og det er noe helt for seg selv. Med singelen «Don’t Know (What to Do)» bygger Mia Berg videre på det imponerende universet hun skapte med debut-EP-en «Intro» ifjor.

Mia Berg bryter ned sin nyeste singel for oss og kommer med en oppdatering på hvordan det har gått med EP-slippet sitt.

Mia forteller at hun ikke er redd for å eksperimentere når hun først er i studio med produsent Henrik Lillehaug.

Fryktløst fengende

– Jeg tror det å være uredd kan være en bra ting, forteller Mia Berg om skapeprosessen sin. Hennes siste låt «Don’t Know (What to Do)» reflekter dette. Ved første gjennomlytting hører du et spenstig sound, ulikt noe du kjenner fra før. Det er neo-soul (en moderne utvikling av soul), pop og lo-fi sydd sammen sømløst og vakkert.

– Jeg tror det å være uredd kan være en bra ting.

Lo-fi – en sjanger definert av gammeldags lydkvalitet (tenk sliten vinyl og opptakstøy) – preger hele lydbildet i låta. Alt fra strykere og den merksnodige perkusjonen som åpner låta, til Bergs vokal er kledd i en drakt av gammeldags, varm lydkvalitet. Et halvsurt piano med grammofonaktig lydkvalitet triller i bakgrunnen av versene. Det hele er rett og slett fortryllende for øret.

Berg står selv for låtskrivingen, mens produsent Henrik Lillehaug (som har samarbeidet med Berg siden de to gikk på skole sammen) setter låtene sammen til et helhetlig sluttprodukt.

– Det har vært en utvikling for både meg og Henrik. Man har laget og kastet massevis av låter, sunget masse inn i mikrofonen for å så finne ut at det ikke låter noe fett. Men så fortsetter man likevel. Det viktige er at man ikke bare gjør det samme om og om igjen.

Berg bryter ned hvordan hele låta er bygget opp i detalj i podkasten øverst i denne artikkelen.

Les Også:  Ungt og eventyrlig – radioaktuelle Kalandra ute med ny plate
Artisten lover at flere singelslipp nærmer seg for henne.

Planlegger oppfølger-EP

Da vi intervjuet Mia Berg ifjor, hadde hun kun sluppet to låter. En måned senere kom debut-EP-en hennes «Intro» og allerede nå kan hun fortelle at en ny EP er planlagt til høsten.

– Hvis alt går etter planen, så skal det komme flere singler, og en EP i høst, kan artisten fortelle i podkasten vår.

Hun stadfester også at lo-fi-soundet som hun og produsent Lillehaug har utarbeidet er kommet for å bli. Det og det lekne forholdet til låtstruktur kan du høre om i podkasten vår øverst i artikkelen.

Close