Livet er en sport, mener garasjerock-bandet Blomst - PLNTY | kulturmagasinet

Livet er en sport, mener garasjerock-bandet Blomst

Lagsport har vært et tema siden garasjerockerne utga det forrykende albumet «Blomst IL» i 2019. Med det utvidede albumet «Blomst IL + ekstraomgang» har de nå enda mer på hjertet.

Trykk på avspilleren for å lytte: Retusjert Instagram-virkelighet, usunne samfunnsnormer og garasje-punk som protest. Hør intervjuet vårt med Ida Horpestad fra Blomst.

 

Blomst bruker sport som metafor for livet og har plateomslag deretter.

Utvidet album, like så greit

Bandleder Ida Horpestad sier det rett ut i podkasten vår; bandet gikk tom for skiver og måtte trykke opp nye. Så hvorfor ikke utvide «Blomst IL» med et par nye låter i samme slengen? Vipps, så oppstår «Blomst IL + ekstraomgang».

– Noe av det som ligger i musikken vår er et ønske om at folk skal kunne være greie mot hverandre og seg selv, og drite litt i de uoppnåelige standardene samfunnet setter, sier Horpestad.

– Noe av det som ligger i musikken vår er at ønske om at folk skal kunne være greie mot hverandre og seg selv

Det opprinnelige «Blomst IL»-albumet tar for seg alt fra kroppspress i samfunnet til mer mellommenneskelige utfordringer. De to nye låtene tar for seg sistnevnte, med forelskelse som tema.

«Dagen du traff meg» er om vond, feilslått forelskelse, mens «Du er så fin» handler om den motsatte, lykkelige varianten. Sammen hører de hjemme under samme mantra som den opprinnelige «Blomst IL»-plata. Livet er nemlig en sport, mener Blomst, og alle spiller så godt de kan uten å vite reglene eller hvordan man vinner. Bandet formidler denne filosofien i en drakt av erkenorsk garasje-rock, og da spesielt vokalist Horpestad, som har en unikt sjangerriktig stemme. Om ikke trommene og de skitne gitarene høres høylydte nok ut for deg, driver stemmen hennes rocke-soundet godt over målstreken.

– Vi møter opp på konsert i kort shorts med de låra vi har, sier Horpestad i podkast-intervjuet vårt.

Ytterst menneskelig

– Det er viktig å kunne gi litt av seg selv, og å noen ganger kunne være ærlig og ta opp ting som er vanskelige å snakke om, forteller Horpestad.

Som eksempel viser hun til låta «Seile uten vin» fra Blomst sitt forrige album, hvor teksten berører det å føle seg liten etter å ha blitt seksuelt trakassert.

– Det er viktig å kunne gi litt av seg selv

– Du kjenner jo at det krever noe av deg å være så ærlig, men det føles godt å gjøre det. Også er det fint å se at de som hører musikken kan få en opplevelse av at de ikke er så alene, konkluderer hun.

I podkasten vår øverst i artikkelen hører du vokalisten fortelle mer om bandets tilnærming til tekst. Du får også høre smakebiter av begge de to nye låtene, med Horpestad som forteller hva som ligger bak dem.

Close