Spellemann-nominerte The Northern Belle skyter fra hofta - PLNTY | kulturmagasinet

Spellemann-nominerte The Northern Belle skyter fra hofta

– Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å gi mer faen, sier vokalist Stine Andreassen i bandet The Northern Belle, om hvordan det er å være kvinne i musikkbransjen. Den tidligere Spellemann-nominerte gruppen returnerer til americana-scenen med sterke følelser og klar tale. Hør PLNTY podkast!


Eksklusivt i podkasten: Stine Andreassen forteller om opplevelsen av å skrive låter i Nashville med amerikanske låtskrivere. Du hører også sangeren selv fortelle om bandets to nyeste singler. Trykk på avspilleren for å lytte!

Stine Andreassen (tredje fra venstre) er fornøyd med å oppleve mindre og mindre sjåvinisme i musikkindustrien, forteller hun. Foto: Julia Marie Naglestad

Sjåvinisme, stereotyper og friheten fra begge deler

– Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å gi mer faen, sier Andreassen om hvordan det er å være kvinne i musikkbransjen. Tidvis har hun fått høre kommentarer om både bekledningen sin på scenen og at hun «faktisk» er flink til å spille gitar. Men uansett ønsker hun nå mer enn noe annet å heve seg over opplevelser av den sorten, sier hun. Bandet hennes sin singel «Gemini» fungerer som en slags oppsummering og utblåsning av slike følelser.

«I don’t wanna forgive and forget, I wanna hurt you and remember it»

– Forskjellene for menn og kvinner blir heldigvis mindre og mindre. Flere folk bryr seg stadig mer om at du er musiker enn hvilket kjønn du er, konkluderer hun.

Bandet hennes ble nominert til Spellemann i kategorien country i 2018 for albumet «Blinding Blue Neon» og gjør seg nå klare for nytt albumslipp i august.

Før «Gemini» ble sluppet, kom singelen «Remember It», som også preges av Andreassen som letter på topplokket og sier ting rett ut. Eksempelvis åpner refrenget nokså hardtslående med linjene «I don’t wanna forgive and forget, I wanna hurt you and remember it». Ifølge sangeren omhandler teksten et dårlig forhold hun skulle ønske at hun endte mer dramatisk enn hva hun tillot seg da det skjedde.

8. august kommer plata «We wither, We Bloom» fra den Spellemann-nominerte gruppa. Foto: Julia Marie Naglestad

En smeltedigel av amerikansk musikktradisjon

The Northern Belles kommende plate får navnet «We Wither, We Bloom», og dekker i følge Andreassen en variert rekke opplevelser fra hennes eget liv.

– Du kan forvente en følelsesladet reise.

– Du kan forvente en følelsesladet reise. Det går fra «full on» kjærlighet til brudd med bestevenn, videre til mamma og pappas bryllup og enda mer. Så det er som tittelen; det visner og det blomstrer, forteller bandlederen.

«We Wither, We Bloom» skal i følge Andreassen også bli hakket mindre country enn bandets tidligere utgivelser. Hun trekker paralleller til helter som Stevie Nicks og Kacey Musgraves, og konkluderer at sjangernavnet americana passer godt. Musikken deres innehar jo litt av hvert fra mange forskjellige amerikanske musikktradisjoner, forteller hun.

– …men vi har samtidig noen country-bangers oppi det hele, forsikrer hun oss til slutt.

Du kan høre et lenger intervju med Andreassen i podkasten vår øverst, hvor hun forteller om bandets to siste singler og om det å skrive americana-låter i musikkbyen Nashville.

 

Close