Africanchild – svevende ny RnB fra Rogaland - PLNTY | kulturmagasinet

Africanchild – svevende ny RnB fra Rogaland

Africanchild sin debut-EP «Himmelen» er et kjærlighetsbrev til retro-synther, autotune og moderne RnB.Ekslusivt i podkasten: Hvordan endte Africanchild opp som oppvarming for Enrique Iglesias? Og hvordan kom den morsomme sangen «Saus» til verden? Trykk på avspilleren for å høre!

 

Hansen har vært en del av live-akten til både Lil Halima og Adelén. Foto: Kristoffer Grindheim

En himmel av retro-synth

Afrifanchild, som egentlig heter Andreas Hansen, er halvt sørafrikansk og halvt norsk, men er mer inspirert av RnB-scenen i Toronto enn noe annet.

Debut-EP-en hans «Himmelen» består av seks RnB-låter som tidvis beveger seg over i drømmepop. Det er tungt fokus på retro-synther og autotunet vokal, som er noe du enten liker eller misliker sterkt, avhengig av ditt musikalske ståsted.

Åpningssporet «Interlude» plasserer deg som lytter helt sør i Rogaland, i studioet til Hansen som sitter og spiller piano.

– «Himmelen» er et intimt prosjekt som skal ta lytteren på en reise gjennom det siste året av livet mitt, sier artisten.

Hansen sier at idéer som han faktisk husker mer enn fem minutter etter en jam-session er de han vet han må ta vare på. Foto: Kristoffer Grindheim

Åpningssporet «Interlude» plasserer deg som lytter helt sør i Rogaland, i studioet til Hansen som sitter og spiller piano. Knirking og smålyder fra rommet kan høres, sammen med artisten selv som prøver ut vokalidéer. Dette setter scenen for resten av skiva.

– Jeg glemmer mesteparten av det jeg spiller når jeg jammer, innen fem minutter. Men hvis jeg faktisk går og nynner på noe i etterkant, vet jeg at jeg er inne på noe, sier artisten om prosessen sin.

Ved siden av egen musikk, har Hansen turnert og produsert live-show for de norske artistene Lil Halima og Adelén. Nå er han imidlertid fornøyd med å ha flere ben å stå på, da live arrangementer utgår enn så lenge.

Låta «Saus» refererer spøkefullt til Hansens vanlige bestilling på favorittkebabstedet hans. Foto: Kristoffer Grindheim

«Hu dama der er saus»

Det tredje sporet på «Himmelen» har den unike tittelen «Saus». Hansen sier det ikke er et uttrykk han bruker ofte, men at han fortsatt liker det godt.

–  Det er faktisk en dame som er saus. Det er også en dame som har vært uærlig med meg.

– Hvor virkelighetsnære er tekstene på EP-en?

–  Det er faktisk en dame som er saus. Det er også en dame som har vært uærlig med meg, sier Hansen og refererer til låta «Ærlig».

– Alle historiene på skiva er fra virkeligheten, men de har ikke nødvendigvis skjedd med meg personlig, sier artisten.

«Himmelen» er Hansens første EP og hans første prosjekt hvor vokalen er på norsk. Han forteller om dette og mye mer i podkasten øverst i artikkelen.

Close