Paulin Voss viser oss hvor bra en hjemmekonsert kan være - PLNTY | kulturmagasinet

Paulin Voss viser oss hvor bra en hjemmekonsert kan være

Cellist og popartist Paulin Voss demonstrerer med sin første live-strømmede konsert at du hverken må ofre kvalitet eller fremføring for å underholde et publikum fra hjemmefronten.


Paulin Voss forteller om å holde konsert hjemmefra, økonomiske utfordringer som isolasjon gir musikere og mye mer. På slutten av podkasten får du også en smakebit av hennes konsert i ekstra god kvalitet. Trykk på avspilleren for å lytte!

Proff cellist på hjemmebane

Å holde en konsert av høy kvalitet hjemmefra er ikke lett. Det er bare å se på de utallige artistene som nå synger til oss fra Youtube, Instagram og Facebook. Men der noen nøyer seg med en iPhone slengt på stuebordet foran seg, har popsanger og cellist Paulin Voss noe mer å by på.

Paulin Voss har vært profesjonell cellist fra ung alder og har brukt instrumentet flittig i musikken sin siden hun begynte som artist i 2008. Foto: Dagfinn Hobæk

– Folk hungrer etter det som er nært og ekte nå

Hennes aller første livestream-konsert bød både på hjemmekoselig sjarm og overraskende god kvalitet. iPhone på stuebordet var erstattet med godt kamera og belysning, samt en skikkelig studiomikrofon. Attpåtil føltes konserten både velgjort og personlig.

– Jeg forberedte meg som jeg alltid gjør til konsert, og har både øvd og planlagt som vanlig, sier Voss.

Opptak av hele konserten kan du se her.

– Folk hungrer etter det som er nært og ekte nå, legger hun til og understreker viktigheten av å lage noe som føles profesjonelt uten å være overdådig.

Musikkvideo rett før krisen

I live-konserten Voss holdt hjemmefra, fremførte hun blant annet sin siste singel «35000 Choices». Over kan du se musikkvideoen, som ble spilt inn på Bølgen bad og aktivitetssenter med hjelp av Drøbak Trommedamer.

– Vi rakk akkurat å spille inn musikkvideoen for «35000 Choices» før de måtte stenge svømmehallen og det ikke hadde vært mulig å samle såpass mange mennesker, forteller Voss om produksjonen av sin siste musikkvideo.

Les også:  Nytt år, ny musikk. Cathrin Grams album «Silence and Alarm» oppsummerer 2021

Låten er første singel ut fra Voss sitt kommende album, som hun lover skal være klart til 28. august i år.

I podkasten vår (øverst i artikkelen) forteller Voss hvor tallet i tittelen «35000 Choices» kommer fra, i tillegg til å utdype hvordan hennes aller første “karantenekonsert” var å gjennomføre.

Close