Kritikerroste Luke Elliot med noter av Dylan og Waits - PLNTY | kulturmagasinet

Kritikerroste Luke Elliot med noter av Dylan og Waits

Med inspirasjon fra helter som Bob Dylan og Tom Waits, moderne produksjonskunst og ikke minst en mørk og maskulin amerikansk vokal, er artisten Luke Elliot klar med nytt album. 


Tykk på avspilleren og hør hvordan Luke Elliot endte opp med å flytte til Norge, hvorfor han synes nordmenn er litt som katter og ikke minst historien bak den nye skiva «The Big Wind».

 

I 2015 slapp Luke Elliot sitt debutalbum «Dressed for the Occasion» til varm mottakelse, og da spesielt i norsk media. Nå er oppfølgeren endelig på plass. Foto: Jørn Veberg

Fra New Jersey, New York til Oslo

Luke Elliot er opprinnelig fra New Jersey, USA. I New York møtte han en musikkjournalist fra VG som ga ham gode kritikker. Det førte ham til Norge og turné. Deretter gikk det som det gikk – han møtte den store kjærligheten og ble i Norge. 

Om det var et smart PR-trekk? Antakelig ikke. Men det har gitt Elliot sunn avstand til det amerikanske musikkmiljøet i New York og gitt ham ny og annerledes oppmerksomhet der. Nå er alt han gjør basert i Oslo. 

Synger duett med Sivert Høyem

På den siste utgivelsen «The Big Wind» og i låta «Somebody’s Man» synger Elliot duett med Sivert Høyem etter at han varmet opp for Høyem på Europaturné i 2019.

– Hvordan var samarbeidet med ham?

– Jeg elsker Sivert Høyem. Noe av det viktigste for meg når jeg samarbeider med andre artister er at de er kreativt fleksible og ikke har bestemt seg på forhånd for hvordan de skal synge på en låt, sier Elliot.

Låta «Somebody’s Man» med Høyem var første singel ut fra «The Big Wind».

– Det er mange norske artister jeg liker svært godt, og jeg hadde hørt på dem like mye om jeg bodde i New York eller New Jersey, sier Elliot.

I podkasten vår forteller Elliot om serien med tilfeldigheter som ledet karrieren hans til Norge. Foto: Peter E.

Nordmenn er som katter

I podkasten vår får du høre Luke Elliot fortelle i dybden om hvordan albumet ble til. Helt på slutten inviteres du inn for å få vite hvordan han jobber med det tekniske. Funfacts avslører også hva slags syn Elliot har på det norske lynnet og hvordan han opplever nordmenn som annerledes enn andre.

I 2015 slapp Luke Elliot sitt debutalbum «Dressed for the Occasion» til varm mottakelse, og da spesielt i musikkmagasinet Gaffa. En dæsj inspirasjon fra helter som Bob Dylan og Tom Waits, en dryss moderne produksjonskunst, og ikke minst en mørk og maskulin amerikansk vokal. Dette  sammenlagt viser seg å treffe mange.

– Skjønnheten i det å skrive låter ligger i at jeg ikke nødvendigvis aner hvor inspirasjonen kommer fra.

Det amerikanske uttrykket er uten tvil treffsikkert og unikt i Norge. Men det å flytte hit har også gjort ham mer interessant der han kommer fra. Artistens oppfølgeralbum «The Big Wind», er nemlig proppfullt av spennende historier og produksjon.

Aner ikke hvor inspirasjonen kommer fra

– Skjønnheten i det å skrive låter ligger i at jeg ikke nødvendigvis aner hvor inspirasjonen kommer fra. Den dukker bare plutselig opp, og det er magien ved det hele, sier pianorockeren.

Elliot forteller at livet hans var kaotisk da han skrev mange av låtene på «The Big Wind». Men nå har han endelig landet. På mange måter er albumet en slags konklusjon på et kapittel i livet hans. Han kan se tilbake på en tid i en mer rotløs tilværelse. Elliot er nå gift, har tre barn og bor i Oslo.

Close