– Da vi gikk i studio foreslo noen banjo. Inger-Katrin slipper «Keepsafe». - PLNTY | kulturmagasinet

– Da vi gikk i studio foreslo noen banjo. Inger-Katrin slipper «Keepsafe».

Driv og energi! Folkpopp-artisten Inger-Katrin Kolvik Larsen utdannet seg og jobbet to år som lærer før hun tok helomvending og gikk inn for musikken, hundre prosent. Nå albumdebuterer hun, og «Keepsafe» handler om å ta vare på det fine som finnes inni en sjøl.Vi snakker med folkpopp-artisten Inger-Katrin Kolvik Larsen om debutalbumet «Keepsafe» og det dramatiske karriereskiftet hun har tatt gjennom å satse alt på musikk. Trykk på avspilleren for å lytte.

Debut som imponerer

– Da vi først gikk i studio med disse låtene, var det noen som foreslo banjo. Og når banjoen først kom med i bildet, gikk det jo en viss retning, forteller Inger-Katrin om albumet sitt.

– …når banjoen først kom med i bildet, gikk det jo en viss retning.

Albumet, som heter «Keepsafe», befinner seg i et sjangerlandskap med hard konkurranse. På papiret er det folkpop og americana, men for en gjennomsnittlytter er det kanskje noe så enkelt som «radiovennlig». Når låtene dine kan beskrives slik, gjelder det å levere varene. Heldigvis gjør Inger-Katrin og bandet hennes nettopp dette.

Albumdebuterende Inger-Katrin imponerer tross det tradisjonelle soundet hennes debutplate «Keepsafe» holder seg til. Foto: Ida F. Kampenhaug

Akkordene som spilles, og ikke minst soundet, er noe vi har hørt før. Men fra og med første strofe av åpningslåta hører man gjennomtenkte og fengende linjer. Melodiene gjør også akkurat nok av det forventede og uforventede til at sangene må lyttes til i sin helhet. Tekstene trekker en rød tråd gjennom hele skiva, og gir deg som lytter følelsen av å ha blitt kjent med en person etter en komplett gjennomhøring.

Vi går dypere inn i både tekst og produksjon med Inger-Katrin i podkasten øverst i artikkelen.

Inger-Katrin fullførte lærerutdanning og jobbet to år som lærer før hun bestemte seg for å bli noe helt annet. Foto: Ida F. Kampenhaug

Snudde karrieren på hodet for å gå etter drømmen

– Jeg har fått høre mange ganger at jeg har gjort ting i feil rekkefølge, ler Inger-Katrin.

Den 29-årige artisten fullførte lærerutdanning og hadde fulltids lærerjobb i to år før hun bestemte seg for å starte om igjen med blanke ark. Hun søkte seg inn på musikklinjen ved Høyskolen Kristiania og har ennå ikke sett seg tilbake. Likevel mener hun fortsatt at erfaringene fra lærerjobben kommer godt med i artistlivet.

– Jeg ble helt rå på lister og planlegging, som er nøkkelegenskaper når man skal holde på for seg selv.

– Jeg ble helt rå på lister og planlegging, som er nøkkelegenskaper når man skal holde på for seg selv, sier sangeren fornøyd. Hun legger også til nytten av å kunne holde sunn døgnrytme i en jobb som ofte opptar hele dagen.

For tiden er Inger-Katrin i sluttspurten på musikkstudiet sitt og bruker den ekstra innetiden (pga. koronapandemien) på å se fremover.

– Jeg får bruke tida nå på å øve på kassegitar, sier hun.

Målet hennes er å kunne bruke spillingen sin til mer enn demoer i fremtiden.

Hele albumet «Keepsafe» er tilgjengelig på alle strømmeplattformer idag. Du kan høre artisten selv fortelle om prosessen bak det i podkasten øverst i artikkelen.

Close