Amalie Holt Kleive leverer elektropop med kontraster - PLNTY | kulturmagasinet

Amalie Holt Kleive leverer elektropop med kontraster

Artistens nyeste singel «Usynlig» treffer både som en alvorlig og som en dansbar låt på én og samme gang. Hør artisten fortelle om den unike produksjonen i ukens podkastintervju.


Hør Amalie Holt Kleive fortelle om bakgrunnen for sin spesielle form for elektropop. Trykk på avspilleren for å lytte.

Dansbart på alvor

En dæsj elektropop, en klype jazzete oppfinnsomhet og en god porsjon kreativ vokalbruk. Dette er oppskriften på Amalie Holt Kleives musikalske verden. Hennes nyeste singel «Usynlig» føles som mainstream elektropop, men er samtidig oppfinnsom nok til å fange deg som lytter.

– Man kan danse eller gråte.

– «Usynlig» har et lystig preg over seg mens teksten er ganske alvorstynget. Man kan danse eller gråte. Det er et vidt spenn av følelser der, forteller artisten.

Kleive bruker vokalen til langt mer enn bare å synge i sin siste singel «Usynlig». Foto: Jarle H. Moe

Hovedattraksjonen i «Usynlig» er Kleives egen vokal, som brukes både som synth og rytmisk instrument. Det er gøyalt, dansbart og har en intim kvalitet over seg.

Nedstrippet og nært

Som flere artister de siste ukene, holdt Kleive nylig konsert på Facebook. Settet hennes ble fremført veldig nedstrippet, men uten å lide av den grunn. Artisten forteller at dette uansett er en måte hun liker å spille på, isolert i leiligheten sin eller ei. Men selv med tusener av avspillinger fra folk hun ellers ikke ville nådd, foretrekker hun et mer vanlig konsertformat.

– Det er ingenting som kan slå den fysiske konsertopplevelsen, der det både er støy, rar lukt og alt annet som hører med.

– Det er ingenting som kan slå den fysiske konsertopplevelsen, der det både er støy, rar lukt og alt annet som hører med. Jeg ville aller helst hatt det om jeg kunne, sier hun.

Besetningen bestod av artisten selv med en vintage synth og musikervennen Vetle Junker Vik som stilte med elgitar og diverse tillegg fra laptopen sin.

Du kan se og høre hele konserten ved å trykke på denne linken.

Close