Quarter Wolf og White Trash Blues Band slipper delt punk-EP - PLNTY | kulturmagasinet

Quarter Wolf og White Trash Blues Band slipper delt punk-EP

Blues-punk-duoen Quarter Wolf er et prakteksempel på at noen band faktisk får til alt selv. Og det med bare to personer. Nå slipper de en «splitt-LP» (delt EP) med sine venner i White Trash Blues Band.


I ukens podkast får vi norgespremiere på Quarter Wolfs kommende låt «Shitfaced and on Fire». I tillegg forteller vokalist Marius Kromvoll blant annet om at det å nesten få juling i Las Vegas skapte bra bandnavn.

Quarter Wolf har alltid vært fornøyde uten bassgitar i bandet. Marius Kromvoll fremst og Paul Daniel bak. Foto: Trygve Holte

Fullverdig tomanns rockeband

Quarter Wolf kan gi deg inntrykket av at de vil overvelde deg med en gang du setter på musikken deres. Det er jo å forvente, med titler som «An Orgy of Shocking Violence» og «Fucked up at Felix». Det låter høylydt og forvrengt fra første strofe. Men ser du forbi det pønkete soundet, finner du vanvittig fengende gitarriff, underholdende tekster og gode komposisjoner.

– Vi har veldig lite regler for hvordan vi lager musikken vår, vi holder oss bare unna å styre og eksperimentere for mye i studio. Vi gjør det som om det var live, sier vokalist og gitarist Marius Kromvoll.

– Faen, hvis de kan det så kan jeg også!

Rockeduoen klarer å fylle ut hele lydbildet med kun gitar og trommer som om det var det mest naturlige i verden. Bassist har de aldri ønsket seg.

– Jeg så The Black Keys for mange år siden og tenkte «faen, hvis de kan det så kan jeg også!», sier Kromvoll.

Selv har han og trommeslager Paul Daniel utviklet soundet sitt til å ikke ha behov for bass. Gitaren spiller stort sett alltid fulle, dype akkorder og trommene utnytter tammene for tonaliteten de har.

Hver halvdel av «splitt-LP-en» har sitt eget cover. Over ser du Quarter Wolf sitt. Design: Freddy «Cobra» Blomberg

Slipper «splitt-LP» med White Trash Blues Band

Trommeslager i Quarter Wolf , Paul Daniel, står for innspilling, miks og master av bandets musikk (deres forrige utgivelse het riktignok DIY – do it yourself). Ved siden av dette har han en lik rolle i White Trash Blues Band. Dermed var det ikke unaturlig at de to gruppene skulle gi ut noe sammen.

– Jeg synes White Trash Blues Band er noe av det feteste som har kommet i Norge på flere år. Uten å finne opp kruttet på nytt, klarer de å få det til å låte så utrolig fett. Og det sier jeg ikke bare fordi Paul er trommis der, lover Kromvoll.

– Uten å finne opp kruttet på nytt, klarer de å få det til å låte så utrolig fett.

Det dreier seg om seks låter totalt mellom de to bandene, hvor de har hver sin halvdel. Quarter Wolf sin del heter «Shitfaced and on Fire» mens White Trash Blues Bands side heter «Spread the gospel».

I ukens podkast får du norgespremiere på tittellåta «Shitfaced and on fire» samt smakebiter av en annen låt fra Quarter Wolfs del av splitt-LP-en.

Bandene holder felles slippkonsert for LP-en sin fredag 13. mars på Verkstedhallen & Lobbyen i Trondheim. Musikken vil da også gjøres tilgjengelig på strømmetjenester. Uken etter (21.) kommer de til Oslo for å spille på Last Train.

Close