Prisbelønnede Ephemera tilbake med sitt første album siden 2005 - PLNTY | kulturmagasinet

Prisbelønnede Ephemera tilbake med sitt første album siden 2005

Etter nesten femten år med barn og ymse hendelser i livene sine, returnerer den Spellemann-vinnende poptrioen Ephemera med albumet «Seasons».


Hør Ingerlise Størksen og Christine Sandtorv fra Ephemera fortelle om sin etterlengtede retur til musikkscenen. Trykk på avspilleren for å lytte!

Etter nesten femten år med barneoppdragelse, studier og annet har Ephemera endelig funnet tid til å rette fokuset på musikk igjen. Foto: Cecilie Bannow

Tilbake etter nesten femten år

Den bergenske poptrioen Ephemera, kanskje mest kjent for 2003-låta «Girls Keep Secrets in the Strangest Ways», har høstet bred annerkjennelse i form av Spellemannspriser og god kritikk.

Nå er bergensdamene tilbake med albumet «Seasons» etter nesten femten år på is. Medlemmene i gruppen har blitt eldre og visere, som reflekteres i tekstene tvers gjennom albumet.

– Meningen var alltid å vende tilbake til musikken

– Musikk henger veldig høyt for alle tre av oss. Meningen var alltid å vende tilbake til musikken, sier Ingerlise Størksen fra gruppa.

«Seasons» består av ti spor med det som høres ut som Ephemeras hittil mest gjennomarbeidede verk. I sin begynnelse laget trioen noe man lett kunne plastre «singer-songwriter»-stempelet på, men utviklet seg fort til å bli noe unikt innen norsk musikk på begynnelsen av 2000-tallet.

Det vi blir presentert med i dag er en herlig samling av intime og ektefølte låter fra tre kvinner med mer levde opplevelser enn de hadde før.

På «Seasons» er det sanger som er skrevet både nylig og for fjorten år siden, forteller bandet. Foto: Cecilie Bannow

Vender tilbake til nytt musikklandskap

– Det er jo annerledes nå enn det var før, da folk hadde én CD av gangen i Discman-en sin, sier Christine Sandtorv fra trioen.

Hun virker ubekymret over det å gi ut album i 2020, selv om hun anerkjenner at det har blitt vanskeligere å finne tiden til å høre gjennom et album enn det var før. Til og med for henne selv.

– Det er jo annerledes nå enn det var før, da folk hadde én CD av gangen i discman-en sin

– Klart det er en del spenning rundt hvordan mottakelsen blir nå, men det viktigste for oss er at vi vet det er en fanskare som har ventet på at vi skulle gi ut noe mer. Det er først og fremst de vi lager musikk for, fortsetter hun.

For smakebiter av selve musikken og mer om albumet «Seasons», kan du lytte til podkasten øverst i artikkelen. Der forteller Størksen og Sandtorv fra bandet både om musikken og livet, samt hvordan det er å ha barn i hus og hjemmekontor samtidig.

Close