«Church of Imagination» – Karin Park tilbake med nytt album etter fem år - PLNTY | kulturmagasinet

«Church of Imagination» – Karin Park tilbake med nytt album etter fem år

Karin Park gir ut sitt første selvproduserte album og det er utelukkende spilt inn i en kirke. For henne er kirken både et studio og et hjem.


Sammen med mannen sin Kjetil Nernes fra bandet Årabrot bor Karin Park i en liten kirke i Sverige. Der har hun møysommelig satt sammen sitt første selvproduserte album.

I podkasten vår forteller Karin Park om hvordan det har vært for henne å lage sitt første egenproduserte album. Foto: Thomas Knights

Ny musikalsk retning for Park

Når sist hørte du et album spilt inn i en kirke uten at det var et julealbum? Karin Park beviser med sitt første album på fem år at kirken kan være et naturlig sted å forme selv moderne musikk. Tittelen «Church of Imagination» føles dermed særdeles passende for verket hennes.

– Det låter ikke så urbant når man spiller inn musikken i en liten kirke langt ute på landet.

– Det låter ikke så urbant når man spiller inn musikken i en liten kirke langt ute på landet. Før kunne man si at musikken min låt mer industriell, i og med at jeg jobbet i mange studioer og med flere låtskrivere. Men nå som jeg spilt det inn i en kirke og produsert alt selv, så faller alt det industrielle bort, sier Park.

«Church of Imagination» fremstår som en friskt pust av genuin skaperglede. Musikken lever i grenseland mellom alt fra avant-garde pop til moderne rock. I podkasten øverst går vi inn i flere av sangene og deres bakgrunn med artisten selv.

I mange år ønsket Park å kjøpe og flytte inn i den svenske kirken hvor hun først sang foran et publikum som barn. Foto: Laukli & Laukli

Med kirke som hjem og studio

I mange år ønsket Park å kjøpe og flytte inn i den svenske kirken hvor hun først sang foran et publikum som barn. Idag er drømmen realitet og hun bor hun der med mannen sin Kjetil Nernes, som hun spiller i bandet Årabrot med.

– Kirken er et fantastisk hjem, sier Park i podkasten vår.

– Kirken er et fantastisk hjem

Den nedlagte kirken i Djura i Sverige er ombygget til å fungere som både studio og hjem. Du kan høre klangen av kirken om du lytter godt etter på «Church of Imagination» sine låter.

– Kjetil kan ofte komme og gi meg et godt perspektiv når jeg jobber med låter. Han kan for eksempel gi meg gode referanser og løsninger når jeg lurer på hva neste steg er i låten, forteller Park.

Hele «Church of Imagination» er ute idag. Hvis du vil høre Park gå mer i dybden på låtene sine, kan du lytte til podkasten vår øverst i artikkelen.

Close