Livets uventede problemer kan det bli skikkelig god musikk av - PLNTY | kulturmagasinet

Livets uventede problemer kan det bli skikkelig god musikk av

Hva passer vel bedre nå enn en motiverende låt om å håndtere det livet kaster på oss? Vi intervjuer NicoNo og Vandbakk om deres nye låt «Regn».Hør hvordan den gøyale produksjonen bak «Regn» ble til. Denne ukens gjester på podkasten er NicoNo, Vandbakk og produsent ZNORRI9. Trykk på avspilleren for å lytte.

Fengende og friskt om livets problemer

Vi kan umulig styre hvilke problemer verden utsetter oss for, vi kan kun styre hvordan vi håndterer dem. Dette er temaet i NicoNo og Vandbakks nye låt «Regn». Lite kunne vært mer passende i disse dager.

Vandbakk spiller både gitar og synger på NicoNos kommende album. Foto: Eirik Horgen

– Regn er en metafor for alt vi ikke kan noe for. Det som bare skjer. Litt sånn som krisa nå. Det eneste vi kan gjøre noe med er måten vi reagerer på den, sier NicoNo i podkasten vår.

… litt sånn som krisa nå. Det eneste vi kan gjøre noe med er måten vi reagerer på.

«Regn» er proppfull av spennende lyder og instrumenter. For eksempel kommer det flere artige smålyder kun én gang i løpet av låta, som er der for å understreke et poeng i teksten. På den måten klarer låta å holde interessen din oppe gjennom hele. For å dele opp låtens rappevers får vi dessuten et fengende poprefreng som kontrasterer Vandbakks myke popvokal mot NicoNos raspete stemme.

Mer om produksjonen og låtskrivingen kan du høre i podkasten øverst i artikkelen.

NicoNo (bildet) og produsent ZNORRI9 har jobbet sammen et år på det kommende albumet «Til de vanskeligstilte». Foto: Eirik Horgen

«Regn» første låt ut fra kommende album

For både NicoNo og Vandbakk er «Regn» representativ for en ny musikalsk utvikling. NicoNo har på sin side utviklet rappestilen sin tydelig fra hans forrige låt «Fristelser» (2018).

– Nå om dagen er jeg mer opptatt av melodi enn «flow» i rappingen min, forteller han.

Gjennom versene i «Regn» leverer rapperen en sterk og tydelig melodi. Han får det til å høres naturlig og lekent ut nok til at låten tidvis føles nærmere pop enn rap.
I Vandbakk (som vi har intervjuet tidligere) sitt tilfelle er dette hans første norskspråklige utgivelse.

– Det er en slags nærhetsfølelse ved å synge på morsmålet sitt som jeg setter pris på.

– Det føles faktisk veldig befriende å synge på norsk. Det er en slags nærhetsfølelse ved å synge på morsmålet sitt som jeg setter pris på, sier sangeren.

«Regn» er første låt ut fra albumet «Til de vanskeligstilte», som NicoNo håper på å ha klart til sommeren.

Close