Urørt-vinner JON OLAV gjør musikalsk helomvending etter "Hei Erna" - PLNTY | kulturmagasinet

Urørt-vinner JON OLAV gjør musikalsk helomvending etter «Hei Erna»

Urørt-vinneren JON OLAV går fra norsk rock til eksperimentell elektronisk musikk med sin nye singel «I Am the Thing».


JON OLAV viser oss hvordan han har laget sitt nye eksperimentelle sound i ukens podkast. Trykk på avspilleren for å lytte.

JON OLAV viser oss arbeidet som gikk ned i singelen «I Am the Thing» i ukens podkastintervju. Foto: Peter Berg

Fra norsk rock til engelsk elektronisk

I 2018 vant JON OLAV Årets Urørt med fyrverkeriet av en rockelåt «Hei Erna». Låta var politisk, spydig og hadde bred appell. Deretter fulgte artisten opp med albumet «Ung Poesi», som fortsatte fokuset på norsk rock.

I sin nye singel «I Am the Thing» har JON OLAV imidlertid gjort en helomvending. Norsk er byttet ut med engelsk og rocken er byttet ut med en særegen form for elektronisk musikk.

– Da jeg begynte å skrive låter i elleve-tolvårsalderen, skrev jeg på engelsk. Jeg fremførte også på engelsk. Så det å synge på engelsk har egentlig alltid vært naturlig for meg, sier JON OLAV.

– Da jeg begynte å skrive låter i elleve-tolvårsalderen, skrev jeg på engelsk.

Artisten sier at han fremdeles kommer til å bruke fullt band live, men at det nå vil være en ekstra person dedikert til de elektroniske elementene.

– Det må jo være spilt live fortsatt, mener sangeren.

«I Am the Thing» baserer seg på et ekte innspilt piano satt opp mot elektronisk trommeproduksjon som JON OLAV har gjort selv. Foto: Ida Fiskaa

Albumslipp med nytt uttrykk

«I Am the Thing» baserer seg på en ekte pianoinnspilling satt opp mot elektronisk trommeproduksjon som JON OLAV har gjort selv. Det føles nakent og enkelt, men samtidig voldsomt i uttrykket.

– Ofte så er det jo bare dritt, men akkurat den idéen her fungerte faktisk.

– Det er en slags eufori når du får en idé og føler at det er «million dollar»-idéen. Ofte så er det jo bare dritt, men akkurat den idéen her fungerte faktisk, forteller artisten.

I podkasten vår forteller JON OLAV noe nølende at et nytt album kan være i kortene for 2020. Han må bare være helt sikker på at han er fornøyd før det kan slippes, forteller han. Denne gangen skal musikken holde seg til artistens nye musikalske retning og engelskspråklige vokal.

Du kan høre artisten selv vise hvordan han har produsert sin nye singel ved å lytte til podkasten vår øverst i artikkelen.

Close