«Alt Jeg Aldri Sa» er en skikkelig blankpolert og fengende poplåt - PLNTY | kulturmagasinet

«Alt Jeg Aldri Sa» er en skikkelig blankpolert og fengende poplåt

Rubin, også kjent som Kristoffer Robin, er fortsatt ikke ferdig på låtskriverskolen. Men han får allerede oppmerksomhet for debutsingelen sin «Alt Jeg Aldri Sa». Låta er en duett med Sofie Albertine Foss, kjent fra både NRK og Netflix.Hør Rubin (Kristoffer Robin Severinsen) ta oss fra tidlig skisse til strøken pop-låt i denne ukens podkast.

Debuterer med blankpolert popsingel

Rubin og Albertines debutsingel «Alt Jeg Aldri Sa» har landet på både «New Music Friday» og «TIDAL Rising Norge». Rubin, produsent av låten, er fortsatt ikke ferdig på skolen. Det er først til sommeren han kan tituleres med bachelor i låtskriving og produksjon ved Westerdals i Oslo.

Albertine og Rubin fant tonen på en nyttårsfest og bestemte seg fort for å lage musikk sammen. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim

– Albertine og jeg møttes på en nyttårsfest og fant ut at begge to drev med musikk. Hun sendte meg melding på Instagram dagen etter og spurte om vi kunne sette opp en session. Så gikk det videre derfra, forteller Rubin om medsangeren sin.

– Fremover kommer det til å bli mye mer alternativ musikk fra oss også

Albertine (Sofie Albertine Foss) er kanskje mest kjent som skuespiller i Netflix-filmen «Battle» og for sin rolle i tredje sesong av NRK-serien «Blank». Men selv med skuespill på plakaten, bruker hun mye tid på å utvikle nye låter med Rubin. Hun skriver mesteparten av materialet deres, forteller produsenten.

– Jeg kommer aldri til å slutte med denne typen polerte låter, men fremover kommer det til å bli mye mer alternativ musikk fra oss også, lover Rubin.

I podkastintervjuet vårt forsikrer han om at en EP med han selv og Albertine bør være på plass innen slutten av 2020.

Musikkvideosuksess til en slikk og ingenting

Via sitt nettverk i norsk filmbransje, sørget Albertine for å få en tilsynelatende påkostet musikkvideo gjort nesten gratis.

– Albertine tok både regi- og produsentrollen. Vi filmet i tre byer og endte bare opp med å betale for kostymer og drivstoff, sier Rubin.

– Albertine tok både regi- og produsentrollen.

Videoen, som ble publisert 1. februar, har i skrivende stund 12500 avspillinger. Dette kan anses som solide tall i norsk skala, hvor mer kjente artister ofte sliter med å passere 5000 visninger.

Mens Albertine har stått for låtskriving og video til «Alt Jeg Aldri Sa», har Rubin gjort både produksjon og lydmiks av låta. I podkastintervjuet vårt (øverst) får du høre hvordan låta ble utviklet fra skisse til ferdig produkt.

Close