Bootleg? No No Now og Jan Walaker er klar med ny elektronisk musikk - PLNTY | kulturmagasinet

Bootleg? No No Now og Jan Walaker er klar med ny elektronisk musikk

Han presenterer fem spor på vinyl i samarbeid med produsent Robin Crawfoord og Jan Tørresen. «Bootleg?» er tittelen på eksperimentell elektronisk musikk som gis ut under navnet «No No Now». Multikunstner Jan Walaker er klar for ny utstilling i Porsgrunn.Trykk på avspilleren for å lytte til hele intervjuet med Walaker.

Porselen med punkerholdning

Gjennom sin karriere har multikunstner Jan Walaker vært alt fra redaktør til fotograf og grafisk designer. Hans siste prosjekt er utstillingen «Punk & Porcelain», en porselenskunstutstilling med glimt i øyet.

– Jeg synes veldig mange av barnetegningene jeg ser er vel så bra som majoriteten av norsk kunst.

– Jeg synes veldig mange av barnetegningene jeg ser er vel så bra som majoriteten av norsk kunst, sier kunstneren i podkasten vår.

Vinylutgivelsen av «Bootleg?» av «No No Now» er laget av Walaker sammen med produsent Robin Crawfoord for utstillingen Punk & Porcelain. Coverdesign: Jan Walaker

Med denne litt fandenivoldske tilnærmingen presenterer Walaker EP-utgivelsen «Bootleg?» som en del av porselensutstillingen. «Bootleg?» er en femspors vinyl med elektronisk musikk kunstneren har laget i samarbeid med produsent Robin Crawfoord og Jan Tørresen (kjent som DJ Dust). Musikken gis ut under navnet «No No Now».

Walaker innrømmer ærlig at han ikke er noen instrumentalist av hverken bakgrunn eller utdanning. I podkasten vår hører du kunstneren fortelle at han ble provosert til å begynne med musikk etter at en bekjent påstod at man trenger skolering for å spille i band.

Utstillingen «Punk & Porcelain» åpner 17. Januar kl 19.00 i Kunsthall Grenland i Porgrunn. Foto: Jan Walaker

Leken musikk

Vi gir en sniklytt på låta «Cassette» fra «Bootleg?»-vinylen på slutten av podkasten. De som er kjent med hvordan Kanye West laget musikk i 2013 vil kjenne igjen lekenheten i musikken som fungerer utmerket tross sin simple produksjon.

Ellers på vinylen finnes blant annet låta «Bumble Bee», laget for å etterligne hvordan det høres ut når en humle kolliderer med et vindu gjentatte ganger.

Alle låtene presenteres som en del av utstillingen «Punk & Porcelain» på Kunsthall Grenland i Porgrunn, 17. januar kl. 19.00. Utstillingen varer til og med 16. februar kl. 16.00.

Les også:  Myndigheter forfølger kunstneriske ytringer i Europa

 

Close