Kakadu debuterer med sin fargesprakende singel "Restless Soul" - PLNTY | kulturmagasinet

Kakadu debuterer med sin fargesprakende singel «Restless Soul»

Det unge bandet Kakadu debuterer med låta «Restless Soul»; en fest av sjangerelementer fra både funk, 60-tallsrock og mer.Trykk på avspilleren for å høre vokalist Maria Steinholt Fosnes fra Kakadu fortelle om bandets spennende debutsingel.

Sprelsk debut

Det unge bandet Kakadu debuterer med noe man skulle trodd kom fra langt mer erfarne musikere. Tankene går for eksempel til The Secret Sound of Dreamwalkers, som vi har intervjuet tidligere.

Den sprelske og fengende låta «Restless Soul» skildrer frontfigur Maria Steinholt Fosnes’ frustrasjon over indre rastløshet. Lydbildet er glad og funky rock med en frisk splæsj av både søramerikanske rytmer og 60-talls sound.

Vokalist Maria Steinholt Fosnes og trommeslager Åsmund Smidt har jobbet sammen om coverdesignet for «Restless Soul».

– «Restless Soul» handler om å drømme om et liv som ikke nødvendigvis er bedre enn det du har nå. Jeg tror da man må ta tida til hjelp og sette seg ned og se på hva man faktisk har, sier Fosnes.

– «Restless Soul» handler om å drømme om et liv som ikke nødvendigvis er bedre enn det du har nå.

Gruppen, som består av både vokalist, gitarist, bassist, keyboardist og trommeslager, er alle i 20-årene.

Bandet gjør både innspilling, miks og master helt selv. Fra venstre: Åsmund Smidt og Tore Hodneland. Foto: Maria Steinholt Fosnes

Stolt av det rare

Bandmedlemmene i Kakadu er på sett og vis hver sin sterke farge. Mellom seg har de bakgrunn i jazz, showbusiness og mer. Fosnes sier det er flere spennende motsetninger i gruppen som er med på å gjøre musikken til det den er.

– Hva kan man si bandet står for, hvis noe?

– Vær den du er, vær litt rar, vær annerledes. Litt som kakaduen selv, sier vokalisten. Hun refererer til den australasiske fuglen som bandet er oppkalt etter.

– Vær den du er, vær litt rar, vær annerledes.

Bandet gjør alt av produksjon og innspilling selv. Til og med miks og master gjøres av deres trommeslager Åsmund Smidt.

Allerede i februar er Kakadu på plass med enda en ny singel, sier Fosnes i podkasten vår. I den kan du også høre et lenger intervju med frontfiguren i tillegg til hele låta «Restless Soul».

Close