Amanda Tenfjord leverer sterke følelser i moderne musikalsk drakt - PLNTY | kulturmagasinet

Amanda Tenfjord leverer sterke følelser i moderne musikalsk drakt

Tenfjords singel nye “As If” byr på både følsom tekst og elegant produksjon. Hør sangeren fortelle hvordan låta ble til i vår siste podkast.I podkasten avslører Tenfjord både hva som ligger bak “As If” og hvordan et simpelt telefonopptak viste seg å være midt i blinken for låta hennes.

Moderne og følsomt

“As If” er kanskje Amanda Tenfjords sinteste låt hittil. I alle fall ble den født av et sint øyeblikk, forteller hun.

– Mange tror det handler om en kjæreste eller en eks, men det gjør den absolutt ikke, sier sangeren i podkasten vår.

– Mange tror det handler om en kjæreste eller en eks, men det gjør den absolutt ikke.

Sangeren forteller at mange tror låtene hennes handler om kjærester eller ekser, men at de stort sett handler om alt annet. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Låta, som handler om det å brenne seg på tiltro til andre mennesker, er kledd i et tiltrekkende, moderne popsound. Det starter med et nakent lydbilde hvor Tenfjords vokal står alene med en bassynth. Deretter introduseres flere elementer etter hvert, som for eksempel intense digitale vokalharmonier (tenk “Hide and Seek” av Imogen Heap). Vi hører også inspirasjon fra low-fi-sjangeren, med bruk av halvsur synth og det sangeren sier er et telefonopptak av et piano.

Det totale inntrykket er en tidsriktig og catchy låt, produsert av Carl Guttormsen (tidligere jobbet med artister som Ruben og Sigrid).

Amanda Tenfjord slapp nylig singelen “As If”. Låta blir en del av hennes kommende EP. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Andre EP-utgivelse rett rundt svingen

I september 2019 slapp Tenfjord singelen “Kill The Lonely”, som sammen med “As If” skal være med på hennes kommende andre EP.

– Jeg er mer klar over hva jeg vil nå enn før, sier Tenfjord.

– Jeg er mer klar over hva jeg vil nå enn før.

Både låtskriving og produksjon er mer som hun foretrekker nå enn hva den var da forrige EP ble produsert.

– Før ble jeg sendt rundt hit og dit for å samarbeide med mange forskjellige nye folk. Det handlet mer om å ha en bra tid i studio enn å skrive akkurat det jeg følte for, fortsetter hun.

Nå har hun slått seg til ro med å ha kun én sparrepartner i studio og da gjerne en produsent som Guttormsen eller Askjell (som blant annet har jobbet med Aurora).

Du kan høre Tenfjord snakke om både “As If” og sin kommende EP i podkasten vår øverst i artikkelen.

Close