Skovveien. Guttekollektivet som ble til band spiller ny låt live hos oss. - PLNTY | kulturmagasinet

Skovveien. Guttekollektivet som ble til band spiller ny låt live hos oss.

En vennegjeng som bodde i kollektiv sammen i Oslo startet bandet Skovveien og fikk bedre mottakelse enn de hadde forventet. Hør dem fremføre en helt ny låt live hos oss.


Live fremføring av fersk, ikke utgitt låt, historien om hvordan det hele begynte og enda mer. Trykk på avspilleren for å høre!

Først en studentgjeng i et kollektiv, så et rockeband med en ivrig liten fanskare. Fra venstre: Sindre Larsen, Jostein Haaheim og Amund Aasbrenn. Foto: Peter Berg

Festmusikk som ble noe mer

Først en studentgjeng i et kollektiv, så et rockeband med en ivrig liten fanskare. Bandet Skovveien er overrasket over hvordan det har gått.

– Vi spilte nylig på Verkstedet i Oslo. Før vi skulle på scenen så jeg på telefonen at billettene var utsolgt. Da tenkte jeg at nå har vi gjort noe riktig. Så mange venner har vi jo ikke, sier vokalist og gitarist Jostein Haaheim.

– Billettene var utsolgt. Da tenkte jeg at nå har vi gjort noe riktig. Så mange venner har vi jo ikke.

Skovveiens musikk høres ofte ut som den er skapt for bar og god stemning, så det er lett å skjønne hvorfor folk møter opp. Likevel briljerer den kanskje mest når man får hørt bedre etter.

Inn i mellom enkle og fengende gitarstrofer er det refleksjoner om livet, kjærligheten og alt i mellom. På den måten minner det både om Jokke & Valentinerne og Trang Fødsel.

– Det startet kanskje som musikk laget for fest og øl, men det har utviklet seg til å bli mye mer enn det, medvokalist og gitarist Amund Aasbrenn.

Gode eksempler på dette kan du høre i podkasten øverst i artikkelen.

Skovveien er i full gang med sitt første fulle album og planlegger slipp i 2020. Foto: Lars Fredrik Nilssen

Sikter mot fullt album

Skovveien er navnet på gata bandet bodde i på Frogner da de startet. Så langt har de gitt ut to EP-er; først “Et Guttehjem” i januar i år, deretter “En Guttegjeng” nå i oktober. Begge titlene er spill på “Et dukkehjem” av Ibsen.

– Skovveien vil alltid være begynnelsen vår. Den grafiske designeren som gjør coverne våre bor fortsatt i det kollektivet, sier Aasbrenn.

– Skovveien vil alltid være begynnelsen vår.

Bandet selv flyttet ut i august i år, ettersom det var “det fornuftige å gjøre” i følge Aasbrenn.

Nå har de nesene sine rettet fremover mot slipp av sitt første fulle album i 2020.

– Det eneste jeg kan si er at det ikke blir enda et ordspill på “Et dukkehjem” som albumtittel, spøker Aasbrenn.

I påvente av bandets kommende skive kan du høre dem fremføre låta “Vurderer å dra” fra det kommende albumet live på podkasten øverst i artikkelen.

Close