Hilma Nikolaisen er et helt band alene i sin nye julelåt - PLNTY | kulturmagasinet

Hilma Nikolaisen er et helt band alene i sin nye julelåt

Hilma Nikolaisens nye låt «White Season Blue» er så hjemmekoselig som en julelåt kan bli. Artisten har spilt intet mindre enn alle instrumenter på den helt selv.

Hilma Nikolaisen forteller hvordan det var å bygge sin nyeste låt «White Season Blue» fra bunnen. Trykk på avspilleren for å lytte!

Hilma Nikolaisen har nylig sluppet an julesingel med en ny låt og to tidligere utgitte låter. Foto: Elvira Nikolaisen

Et band ved navn Hilma

Hilma Nikolaisen spiller samtlige instrumenter i sin nyeste julelåt «White Season Blue». Dette er visstnok en måte å jobbe på som hun har vært kjent med helt fra barndommen.

– Da jeg var liten satt jeg med et stereoanlegg og en kassettspiller og spilte inn meg selv på gitar sånn at jeg kunne spille bass til det, forteller hun som et eksempel.

– Da jeg var liten satt jeg med et stereoanlegg og en kassettspiller og spilte inn meg selv på gitar sånn at jeg kunne spille bass til det

Denne måten å jobbe på har hun tatt med seg inn i voksen alder og kan dermed gi oss en fullt arrangert låt hvor alt spilles av henne selv. Instrumentlisten inkluderer blant annet tolvstrengers gitar, melodika, bassgitar og skarptromme for å nevne noe.

For et mer fullstendig et innsyn i alt artisten spiller i låta kan du lytte til podkasten øverst.

Nikolaisen blir her fotografert foran Y-blokka i Oslo. Foto: Elvira Nikolaisen

Det troverdig koselige

– Koselig musikk kan være som å spise marsipan når du ikke har lyst på det, sier Nikolaisen.

Artisten er svært opptatt av å bli tatt på alvor uansett om det er julelåt eller noe annet hun lager. Musikken må rett og slett være god.

– En god julelåt klarer å være varm og føles ekte. Jeg føler du kan merke det om noen har laget en låt skreddersydd for å bli listet på P1 eller havne på en spilleliste.

– Jeg føler du kan merke det om noen har laget en låt skreddersydd for å bli listet på P1 eller havne på en spilleliste.

Refrenget på låta unngår med vilje ordet «christmas» forteller hun videre.

– Vinteren er så sinnsykt lang i Norge og låten skal også passe til de delene av vinteren som ikke er jul, sier artisten.

«White Season Blue» er tittellåta på Nikolaisens nye utvidede singel. Den inneholder tre spor, hvor de to andre låtene «Ring Ring» og «Merrily Merrily» kom respektivt i 2015 og 2017.

Nikolaisens egne julefavoritter

– Jeg anbefaler virkelig at folk hører «Christmas Time is Here» fra A Charlie Brown Christmas, sier Nikolaisen.

Låta ble laget av Vince Guaraldi i 1965 for TV-spesialen som kom samme år. I følge artisten er det også mange flotte coverversjoner av denne, blant annet av Starflyer 59.

– «En god, god, god jul» ble sluppet av Amason ifjor. Den finnes også som en vanlig låt uten juletekst, legger hun videre til.

For å høre et lenger intervju med Nikolaisen kan du trykke på avspilleren øverst i artikkelen.

 

 

 

Close