Koala Queen debuterer ny singel live hos oss - PLNTY | kulturmagasinet

Koala Queen debuterer ny singel live hos oss

Tre nordmenn og to svensker laget band sammen, men det er slettes ingen vits. Det er heller beintøff rock. Hør bandet debutere sin tredje singel «Just Another Day» live hos oss.


Hør live premiere på Koala Queens nye låt «Just Another Day» i denne ukens podkast (trykk på avspilleren).

Vokalist Michael Charlotte og gitarist Viktor Lindblom fremfører låten «Just Another Day» for første gang på podkasten vår. Foto: Peter Berg

Mykt blir hardt

Frontmann i Koala Queen, med stage-navn Michael Charlotte, sier at whiskystemmen hans gjør det vanskelig for bandet å lage myk rock. Selv skriver han låtene med et mykt uttrykk, forteller han.

Gitarist Viktor Lindblom forteller at han og resten av bandet ikke helt klarer å uttrykke låtene mykt.

– Det herlig når han tar i og da blir det gjerne litt hardt, sier Lindblom.

– Det herlig når han tar i og da blir det gjerne litt hardt

Man får inntrykket av at de to bandmedlemmene kanskje ser litt forskjellig på hvordan musikken egentlig skal låte. Uansett tilfelle er sluttproduktet beintøff, gammeldags rock, men med moderne og lettfattelig form.

Oslo-bandet har hittil to singler ute og lanserer sin tredje den 22. november med tittelen «Just Another Day».

Michael Charlotte var opprinnelig på full vei til å bli skiløper før han byttet kurs i en alder av 19 år for å satse på vokalen sin. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Ga opp sporten for rocken

Michael Charlotte var opprinnelig på full vei til å bli skiløper før han byttet kurs i en alder av 19 år for å satse på vokalen sin. Kort tid etter møtte han Lindblom og de to bestemte seg for å danne et 60/70-talls rockeband. Så rekrutterte de enda en svenske til slagverk og en totning til å spille bass.

Etter noen år med eksperimentering under navnet Charlotte and Thieves, har de plukket opp enda en totning som andregitarist og landet på navnet Koala Queen. De beskriver seg som et 60/70-talls rockeband med en moderne vri.

Koala Queens debutalbum «The Muppet Show» er spilt inn i Grammofon Studion i Gøteborg og kommer i begynnelsen av 2020. Foto: Jonathan Vivaas Kise

Debutalbum spilt inn med klassisk utstyr

Koala Queens debutalbum «The Muppet Show» kommer i begynnelsen av 2020 og er spilt inn hos Grammofon Studion i Gøteborg. Der har bandet spilt inn med en klassisk analog lydpult som både Freddie Mercury, Led Zeppelin og flere har brukt før dem.

– Lyden av bandet kom ut mye klarere enn hva vi hadde forventet da vi spilte den inn, sier Lindblom fornøyd.

Gitaristen mener at denne magien kom av lydpulten, døpt «the Queen», og forklarer at dens uttrykk i stor grad «limte sammen» albumet.

For å høre Koala Queen livedebutere låten «Just Another Day» og svare på spørsmål om musikken sin, kan du lytte til podkasten øverst i artikkelen.

 

Close