The Switch leverer nytt album med pop-rock fra øverste hylle - PLNTY | kulturmagasinet

The Switch leverer nytt album med pop-rock fra øverste hylle

The Switch høster velfortjent god kritikk for sitt femte album “Birds of Paradise”. Dagsavisen kaller det bandets hittil beste album. Det er mer synth, mer lek og mer eventyr enn noen gang før.Filip Roshauw og Thomas Sagbråten fra The Switch tar oss med fra røff demo til ferdig låt i denne ukens podkast.

Veluttenkte ablegøyer

Det høres godt at The Switch har moret seg mellom studioets fire vegger under innspillingen av deres siste skive “Birds in Paradise”.

Du får morsomme soloer spilt på vintage synther, sprettent trommespill og snertne tekster. Legg til et dryss Beach Boys og annen ymse inspirasjon, og voilà, så har du The Switch sitt nyeste prosjekt.

– Musikken vår lages ikke for å få innpass på visse festivaler. Vi vil heller at når noen først hører oss, så skal de oppleve at dette er en genuin henvendelse til dem, sier Roshauw. Foto: av Jonathan Vivaas Kise

– Keyboardisten vår Arthur Kay Piene er improviserende og spontan. Vi tenkte at vi ville slippe det løs på dette albumet.

– Keyboardisten vår Arthur Kay Piene er improviserende og spontan. Vi tenkte at vi ville slippe det løs på dette albumet, sier Filip Roshauw, en av bandets tre gitarspillende vokalister.

“Spring in the Forest of Time” er et godt eksempel på albumets lekenhet, og kan høres mer om i ukens podkast (øverst i artikkelen).

– Det er pop-rock. Ferdig snakka.

Fancy sjangerbeskrivelser betyr lite for The Switch. De er kun ute etter å lage ærlig pop-rock av høy kvalitet.

– Det er pop-rock. Ferdig snakka, sier Roshauw.

I en verden hvor stadig flere etablerte band kjemper mot plateselskapene sine for kreativ frihet, har The Switch ingen slike tøyler. De gjør simpelthen som de vil.

– Musikken vår lages ikke for å få innpass på visse festivaler. Vi vil heller at når noen først hører oss, så skal de oppleve at det er en genuin henvendelse til dem, fortsetter Roshauw.

– Den handler om det moderne mannebarnets frykt for å vokse opp og bli streit, forteller Roshauw om låta “What If”. Foto: av Jonathan Vivaas Kise

Det store eventyret i ditt eget hode

Åpningslinja fra låta “What If” står som et godt eksempel på hvordan The Switch blottlegger følelser for publikum:

Les Også:  Africanchild – svevende ny RnB fra Rogaland

“What if all the miserable looking folks are actually miserable?”

– Denne plata er på en måte et stort eventyr som vi laget i en betongblokk på Sinsen.

– Den handler om det moderne mannebarnets frykt for å vokse opp og bli streit. Fortellerstemmen i låta skal ikke nødvendigvis være veldig sympatisk. Likevel tror jeg folk kan høre låta og skjønne på en prikk hva han snakker om, sier Roshauw.

Teksten er skrevet av bandmedlem Peter Vollset.

– Denne plata er på en måte et stort eventyr som vi laget i en betongblokk på Sinsen. Skiva handler om at det store eventyret du ønsker deg kanskje må skje oppi hodet ditt. Du er ikke Thor Heyerdahl, fortsetter Roshauw.

Du kan høre Filip Roshauw og Thomas Sagbråten fortelle om produksjonen av plata og hvordan de selv tenker på musikk i podkasten øverst i artikkelen.

Close