Sheila Simmenes. Soul fra sørlandet som varmer. - PLNTY | kulturmagasinet

Sheila Simmenes. Soul fra sørlandet som varmer.

Sheila Simmenes har norsk blod på begge sider av familien, men er forelsket i utenlandske musikksjangere. Hennes nye singel «Beautiful» leverer en cocktail av nordisk soul, brazilianske rytmer og jazz.


Denne ukens podkast: Vi går i dybden med soulsanger Sheila Symmenes og lærer hvordan hun endte opp med singelen «Beautiful» slik den er idag.

Sugar, spice and everything nice

Det gamle barnerimet «sugar, spice and everything nice» virker passende for å beskrive Sheila Simmenes’ kunstnerånd. Hun er opprinnelig Bergenser, bor i Kristiansand og har et svakt hjerte for brasiliansk jazz.

– Ser jeg på serien Nashville en ukes tid for eksempel, begynner jeg å skrive country, sier soulsangeren.

– Alt jeg er borti, tar jeg til meg. Jeg er en svamp. Ser jeg på serien Nashville en ukes tid for eksempel, begynner jeg å skrive country, sier soulsangeren.

Simmenes’ nye singel «Beautiful» er et testament til absorpsjonsevnen hennes. Den er en blanding nordisk soul, jazz, brazilianske rytmer og ymse andre elementer man egentlig ikke pleier å blande.

I podkasten (øverst) får vi vite mer om hvordan hun endte opp med dette soundet.

Synestesi og syre blir musikkvideo

Helt fremst i lydbildet på «Beautiful» finner vi Simmenes’ varme stemme, med en svevende romklang som gir et hint av syretripp.

Kunstneren Vilde Eskedal designet musikkvideoens visuelle uttrykk utifra sin synestesi, som er opplevelsen av at én sans trigger en annen. Typisk er dette assosiert med å se for seg en farge når man hører en lyd, hvilket er tilfellet for Eskedal.

Sluttproduktet er satt sammen av Mira Wickman, som også står bak videoer for (blant annet) Fieh, Hanne Mjøen og Samsaya.

Gravid på trass

– Mange skjuler at de er gravide i musikkbransjen, sier Simmenes.

Selv ville hun bare eie graviditeten. Hun mener det ikke er noe i veien med å være gravid som musiker og at det å ha barn til og med kan gi deg en ekstra dimensjon som låtskriver.

– Hvis du jobber, og da spesielt i musikkbransjen, skal du helst ikke være gravid

Når det er tid for foto-shoot til singelen «Beautiful», er Simmenes tilfeldigvis gravid. Hun velger å vise graviditeten tydelig i stedet for å gjemme den. Foto: Mariann Vik

– Hvis du jobber, og da spesielt i musikkbransjen, skal du helst ikke være gravid. Det betyr at du ikke har like mye tid og at det er en begrensning på hvor mye du kan jobbe, forteller hun videre.

Når det er tid for foto-shoot til singelen «Beautiful», er sangeren tilfeldigvis gravid. Hun bestemmer seg sammen med fotograf Mariann Vik for å bare la det være tydelig. Stigma eller ei.

Sørlandet på det musikalske Norgeskartet

– Det blir ofte vanskelig å jobbe med egne ting når jeg blir så begeistret for andres talenter og hvordan jeg kan hjelpe dem, forteller Simmenes, som har vært opptatt med andre folks utgivelser siden sin forrige singel i 2014.

Gjennom selskapet hennes SHE Music i Kristiansand jobber hun med å få unge talenter fra sørlandet opp og frem i bransjen.

– Det blir ofte vanskelig å jobbe med egne ting når jeg blir så begeistret for andres talenter og hvordan jeg kan hjelpe dem

Stillbilde fra musikkvideoen til Beautiful. Kunstner Vilde Eskedal har gjengitt låten med fargene hun ser for seg gjennom synestesi.

– Musikkbransjen på sørlandet er utrolig liten. Men så er det så vanvittig mye talent her, forteller artisten.

Hun anbefaler Kristiansand-festivalen Sørveiv for de som vil ha en smak av sørlandsk talent, og sier den ikke er altfor ulik by:Larm i Oslo.

For å høre mer om hvordan Simmenes jobber med musikk, kan du lytte til podkasten øverst i artikkelen.

 

 

Close