MK's Marvellous Medicine om galskap, håp og alt i mellom. - PLNTY | kulturmagasinet

MK’s Marvellous Medicine om galskap, håp og alt i mellom.

Vokalist MK fra MK’s Marvellous Medicine har både mistet nære og følt seg på randen av galskap. Sammen med sitt Spellemann-vinnende band skildrer hun nå opplevelsene gjennom et nytt album. Hør henne live hos oss.

Trykk på avspilleren og hør MK fra MK’s Marvellous Medicine fremføre tre låter fra bandets nye album «Where Do You Go?». I denne ukens podkast snakker vi om hva som inspirerte dem og om masse annet.

Vokalist MK fremfører tre av bandets nyeste låter live på podkasten vår. Foto: Peter Berg

Følger opp Spellemann-vinnende album

I 2016 vant MK’s Marvellous Medicine Spellemannspris for debutalbumet med samme navn. Vokalist og gitarist MK beskriver musikken deres som medisin for både band og publikum; den er til for å hjelpe alle involverte med å bearbeide følelsene sine.

Med dette mantraet vender de tunge bluesrockerne tilbake til scenen med nytt materiale. Ensomhet, galskap, håp og alt i mellom er blottlagt for de som vil høre.

Debutalbumet til MK’s Marvellous Medicine vant Spellemannspris. Oppfølgeralbumet «Where Do You Go» er på plass og skildrer ensomhet, galskap, håp og alt i mellom. Cover: Joar A. Håland

Med fugleperspektiv på fortiden

– Den opphøyde idéen om ulykkelige kunstnere er en myte. Mange tunge og triste låter skrives ikke mens de tunge og triste tingene skjer. De skrives i ettertid eller på vei ut av det vonde, sier MK.

– Den opphøyde idéen om ulykkelige kunstnere er en myte.

Fugleperspektiv på fortiden er med andre ord veien til kunsten for rockevokalisten. Hun sier at det å skulle plukke opp pennen midt i en turbulent tid ville vært alt for tungt.

– Jeg vil ikke oppfordre unge kunstnere og musikere å gå inn i et miserabelt liv for kunstens skyld, konkluderer hun.

– Et helt perfekt ansikt ville ikke vært attraktivt. Noe må være bittelitt skeivt eller feil for at det skal være vakkert. Musikk er det samme for meg, sier MK. Foto: Øystein Haara

Det skjønne uskjønne

– Et helt perfekt ansikt ville ikke vært attraktivt. Noe må være bittelitt skeivt eller feil for at det skal være vakkert. Musikk er det samme for meg, sier MK.

– Et helt perfekt ansikt ville ikke vært attraktivt.

Konseptet er enkelt og gir mening. Hvorfor skulle man ville fremstille menneskets følelser som noe perfekt? Vi er jo alt annet.

– Hva i alle dager skal man med en «autotunet» vokal? Det mister jo all skjønnhet, menneskelighet og natur, fortsetter hun.

Autotune er et digitalt hjelpemiddel som hjelper deg å ikke synge falske toner. For noen artister er det en del av kunstuttrykket, som for eksempel Charli XCX, eller norske JNS som vi har intervjuet tidligere.

MK’s Marvellous Medicine på sin side minner noe om White Stripes i sin rene menneskelighet. Ingen fremføring er polert med annet enn øving, i følge MK.

For å høre mer om bandets siste album, samt live akustiske fremføringer, kan du lytte til podkasten øverst i artikkelen.

 

 

Close