Remington Super 60, «The highway again». En ekte drømmelåt. - PLNTY | kulturmagasinet

Remington Super 60, «The highway again». En ekte drømmelåt.

Remington Super 60 har i over 20 år holdt på med noe Dagbladet omtalte som «ektefølt elektropop» tilbake i 2005. I 2019 er denne beskrivelsen fremdeles like relevant. «The highway again» er en ekte drømmelåt.

Remington Super 60 slipper sin nye singel «The highway again». Christoffer Schou byr på varme toner fra bass og elgitar satt til lyden av et skranglete, gammelt Casio-keyboard. Det hele er innsvøpt i et teppe av stemmen til vokalist Elisabeth Thorsen. Dette gjør låta utmerket til å stirre ut av bilvinduet og drømme seg bort til.

Klikk på lenken og få høre podkasten der Elisabeth Thorsen og Christoffer Schou fra Remington Super 60  forteller hvordan de lager sin skranglete og behagelige indie-pop.

Hjemmesnekret, i sann indie-ånd

Indie-musikk assosieres som regel med «hjemmesnekret». For Remington Super 60 er det bokstavelig talt.

– Det er flott og fascinerende med mennesker som er utrolig flinke til ting, men det kan fort bli litt kjedelig når alt skal være så proft, sier vokalist Thorsen.

Remington Super 60: Christoffer Schou skyr ikke å kalle seg selv soveromsprodusent, selv om det følger en tilhørende stigma rundt betegnelsen. Det er meningen at det skal høres hjemmesnekret ut. Foto: Elisabeth Thorsen

Alt av innspilling og produksjon er gjort av bandmedlem og synth-nerd Christoffer Schou, som sier han foretrekker å jobbe innenfor sine egne fire vegger fremfor i et studio. Han skyr heller ikke å kalle seg soveromprodusent, selv med den tilhørende stigmaen rundt betegnelsen. Det er nemlig litt av poenget. Proft er ikke alltid det man vil ha.

Fra indie til issko

Thorsen har lenge holdt på med sko som kunst ved siden av musikken. Hun sier selv at hun ikke kan leve uten noen av delene.

Alternativt uttrykk: Denne skoen er laget av is, og forsvant ganske fort, i følge Thorsen. Foto: Elisabeth Thorsen

– Hvis det er for lenge siden jeg har laget musikk, må jeg lage musikk, og hvis jeg ikke har drevet med sko på lenge, blir jeg nødt til å gjøre det også. Jeg har laget kunst med hendene og musikk siden jeg var 19, og kommer nok alltid til å drive med begge deler, sier hun.

– Det er flott og fascinerende med mennesker som er utrolig flinke til ting, men det kan fort bli litt kjedelig når alt skal være så proft.
Elisabeth Thorsen

Thorsens kunstneriske uttrykk er på den alternative siden, både når det gjelder musikken og skoene. Musikken passer ikke på pop-spillelister, og skoene passer ofte ikke på bena. De kan være laget av alt fra tradisjonelle materialer til krystaller og is.

Finn historien: Coveret til singelen «The highway again» skjuler historien om hvordan låta ble til. Nederst i høyre hjørne finner du den i bitteliten skrift. Foto: Elisabeth Thorsen

Ny EP rundt hjørnet

Schou sier i vårt podkastintervju at en EP er på vei.

– Jeg skrev jo i en mail jeg sendte ut til bloggere og sånt at jeg skulle gi ut en EP, for å presse meg selv litt, forteller produsenten.

Videre forteller han at responsen var meget god, og at dette er en ekstra dytt i riktig retning på veien mot en ferdig EP.

I skrivende stund er det kun «The highway again» som er ute fra den kommende, ikke ennå navngitte EP-en. Du finner den på Spotify, Tidal og andre strømmeplattformer.

Close