Drit i Janteloven. Mia Berg brukte to år på sin siste singel, «Grow». - PLNTY | kulturmagasinet

Drit i Janteloven. Mia Berg brukte to år på sin siste singel, «Grow».

Mia Berg og hennes singel «Grow» har fått medvind fra blant annet Rubato og Radio Nova. Den lekne indie-poplåta er lett å like, men var to år i ilden før den ble helt ferdig.


Klikk på avspilleren for å høre Mia Berg (23) fortelle om den toårige veien mot en ferdig låt og det å drite i janteloven.

To år på vei mot det åpenbare

Med det samme «Grow» begynner å spille, åpnes et spennende, nesten gøyalt lydbilde. Du møtes av en bakoverlent, enkel trommebeat, synth med 80-tallespreg og artige, digitale lyder som danser opp og ned i bakgrunnen med bassgitaren. Det høres uten nærmere ettertanke ut som en enkel idé, men artisten forteller at det tok to år med utvikling før låten ble til det den er idag.

Den andre singelen til Mia Berg «Grow» tok to år å få helt ferdig. Foto: Emma Sukalic

– Den første demoen ble innspilt høsten 2016. Den ble spilt live og utviklet seg en del i 2017. Først i 2018 var den helt klar til å bli ordentlig innspilt, forteller artisten.

 

Overveldet av folks reaksjoner

– Det er noe spesielt ved å lage noe ut av ingenting og oppleve at det treffer folk sine liv. En jente fra Tennessee i USA hadde kommet over «Grow» og sendt meg melding på Instagram. Hun skrev at det var noe av det beste hun hadde hørt på lenge og at den traff henne så veldig. Hun takket meg også for at jeg laget musikk og sa at hun gledet seg til å følge med videre. Det var nesten vanskelig å skjønne at noen kunne si noe sånt om lille meg som sitter i Norge, sier sangeren.

Mener man blir påvirket av musikk enten man vil det eller ikke

Berg forteller at hun selv kan bli truffet av alt fra en konsert til irriterende bakgrunnsmusikk hun egentlig ikke liker på en cafe.

– Uansett hvem du er, så tror jeg du blir truffet av musikken du hører.

– Uansett hvem du er, så tror jeg du blir truffet av musikken du hører. Kanskje du ikke engang merker det der og da, men jeg tror musikk har evnen til å fremme tanker og følelser du ellers ikke ville fått. Kanskje du oppdager det først når du er eldre, at en sang du hørte for lenge siden påvirket deg, sier artisten.

Stillbilde fra musikkvideoen for «Grow». Foto: Guro Sommer Værland

EP rett rundt svingen

– EP-en min kommer i september! Så ikke så lenge til, forteller artisten i vår podkast.

Vi får med andre ord snart høre mye mer fra Berg. I mellomtiden kan man kose seg med hennes to singler til dags dato, «Grow» og «Hurry», som ble sluppet i slutten av 2018.

 

Close