Kritikerroste The Secret Sound of Dreamwalkers er tilbake med ny singel - PLNTY | kulturmagasinet

Kritikerroste The Secret Sound of Dreamwalkers er tilbake med ny singel

The Secret Sound of Dreamwalkers debuterte sin psykedeliskinspirerte indie-folk-rock til god mottakelse fra blant annet Dagbladet i 2017. Nå er de på plass med en leken vri på sitt allerede spennende sound.

Hør The Secret Sound of Dreamwalkers’ frontfigur Kristine Aasvang og multiinstrumentalist Thomas Bergsten fortelle hvordan de kom fram til sin livlige nye singel «Maybe I Meant Nothing to You».

Leverer fullspekket kunst

– Hvis man skal stå på en scene, skal man ikke kaste bort tiden til folk, sier vokalist og låtskriver Kristine Aasvang bestemt.

– Hvis man skal stå på en scene, skal man ikke kaste bort tiden til folk.

Helt siden kunstutdanningen hennes har hun fokusert på det å ha noe å formidle. Uten et budskap forsvinner poenget med kunsten, føler hun. The Secret Sound of Dreamwalkers’ musikk går hånd i hånd med dette mantraet. Tekstene, lydene, akkordene; de er til sammen noe du virkelig ønsker å få med deg. Deres siste singel «Maybe I Meant Nothing to You» kombinerer tekstdybde, melankoli og humor på en sjelden måte.

Bandets siste singel «Maybe I Meant Nothing to You» kombinerer tekstdybde, melankoli og humor på en sjelden måte. Fra venstre: Thomas Bergsten, Kristine Marie Aasvang og trommeslager Alexander Lindbäck. Foto: Frode Granum Stang

Psykedelisk og lettbent på en gang

Vokalist Aasvang har ansvar for all tekst på bandets kommende album, som forventes 4. Oktober. Thomas Bergsten, produsent og multiinstrumentalist i gruppen, er på sin side den som drar bandet mot det mer psykedeliske og eksperimentelle.

– Kristine holder meg litt på plass når det kommer til psykedeliske idéer og lignende. Jeg er ganske opptatt av den siden av musikk. Og alt med strenger. Banjo, mandolin, steel-gitar, gi meg hva som helst med strenger så vil jeg spille på det, sier Bergsten.

– Vi balanserer hverandre fint på den måten, skyter Aasvang inn. Hun påpeker likevel at hun ikke alltid er like «streit» musikalsk sett.

The Secret Sound of Dreamwalkers’ nye album er klart 4. oktober. Mange deler av det er innspilt i stua til bandmedlem Thomas Bergsten (th). Foto: Frode Granum Stang

Leker i stua til Bergsten når de skriver låter

Når Aasvang og Bergsten snakker om sin kreative prosess, virker de begge som de elsker akkurat den biten av musikerlivet.

– Jeg og Thomas står i stua og leker, egentlig, når vi komponerer koring og annet «pålegg» til sangene. Man kaster ballen litt rundt, og prøver omtrent alt som blir foreslått. Det er ikke så alvorspreget som når du er i studio, og skal spille inn så og så mange låter på kort tid, sier Aasvang.

– Jeg og Thomas står i stua og leker, egentlig, når vi komponerer koring og annet «pålegg» til sangene

Det kommende albumet til The Secret Sound of Dreamwalkers er i følge gruppen selv preget av lekenhet i det hele, og at ingenting er spilt inn etter metronom (digitalt takthjelpemiddel). Blant annet har Bergsten dratt en fiolinbue over en mandolin for å lage en av de mest fretredende lydene i låten. Dette og mer kan du høre ham og Aasvang fortelle om i detalj i podkasten øverst i artikkelen.

Close