Supergruppa Löv om å helle bensin på bålet - PLNTY | kulturmagasinet

Supergruppa Löv om å helle bensin på bålet

Marte Eberson og Øystein Skar har spilt tangenter i alt fra Highasakite til jazzband, men er nå på plass i en renspikket popakt. Med seg på vokal har de vinneren av The Voice i 2012, Martin Halla. Å lage noe enkelt er en utfordring, mener musikerne.


Hør Marte Eberson og Øystein Skar gå i dybden på alt fra LÖV sin nyeste låt «Fuel to the Fire» til det å være to synthspillere i ett band.

Kreativitet uten brems

– Det morsomste og det verste med å være musiker er at du aldri får pause fra den kreative prosessen, sier Marte Eberson, som spiller synth med Øystein Skar i supergruppa LÖV.

Før de skal ha en prat med PLNTY, kommer de direkte fra en fem timers øving.

– Selv når jeg kommer hjem, går hodet mitt for fullt med ideer til hvordan man kan forbedre ting, hvilke lyder man kan bruke, og ikke minst helt nye låter, sier hun.

– Det morsomste og det verste med å være musiker er at du aldri får pause fra den kreative prosessen, sier Marte Eberson, som spiller synth med Øystein Skar i bandet LÖV. Foto: Annicken Dedekam Råge

LÖV har så vidt begynt

– Vi er i studio og spiller inn ting hele tiden. Det er tusener av ting man har lyst til å prøve, og ikke nok timer i døgnet til å gjøre alt. Det kommer flere låter i 2019, og vi skal også spille en del plasser i sommer. Hove-festivalen, Beitostølen Live, Tysnesfest for å nevne noen. Det er også mer som ennå ikke er annonsert, sier Skar.

– Det er tusener av ting man har lyst til å prøve, og ikke nok timer i døgnet til å gjøre alt.

– Blir det et album snart?

– Alle i bandet er egentlig veldig albumfolk. Men tidene har forandret seg og fokuset på singler i musikkbransjen er veldig stort nå. Manager og andre må være med før noe sånt skjer. Men det skal i alle fall ikke stå på oss om det blir album, for det er vi alle med på.

Eberson og Skar har mange års fartstid på tangenter i Highasakite, som de forlot til fordel for å starte nytt band i 2018. Foto: Helge Brekke

Nytt band og fri fra tøyler

Eberson og Skar har mange års fartstid på tangenter i Highasakite, som de forlot til fordel for å starte nytt band i 2018. Nå har de blitt LÖV sammen med vokalist Martin Halla, vinneren av The Voice i 2012.

– Vi er heldige med å ha hverandre i bandet, siden vi er så enige mye av tiden. Jeg oppfatter det som en lekeplass hvor alles idéer er velkomne, og det ikke settes lokk på noen. I flere settinger jeg har vært i før, så har det ofte vært annerledes. «Hæ? Vil du gå den retningen?» får man fort høre. Men nå med nytt band er vi stadig på utkikk etter nye ting. Da spesielt ting vi ikke har prøvd før, sier Eberson.

Fra jazz til pop

– Av og til, når man spiller jazzmusikk, handler det mye mer om solister og enkeltindivider. I popband og rockeband så handler det mer om helheten og hva man får til sammen, sier Eberson.

Både Eberson og Skar har variert musikalsk bakgrunn, og mange prosjekter er signert med navnene deres. Marte har blant annet laget jazz med sin far under bandnavnet Eberson. Øystein på sin side, har blant mange ting laget mørk avantgardemusikk med gruppa Cakewalk.

Bandets nyeste låt «Fuel to the Fire» ble nylig sluppet og er å finne over alt hvor man hører musikk.

Close