Dro fra alt for å lage weird-pop-band - PLNTY | kulturmagasinet

Dro fra alt for å lage weird-pop-band

To måneder sammen på en hytte utenfor Bergen var fødselen av den tragikomiske og relevante pop-musikken til Teddy and The Love Gang. Tre utgitte EP-er har nå fullført historien om Kid Forest. Et familieliv i oppløsning skildres med stor humor.


Hør vokalist Theo Saenger fra bandet, sammen med produsent Øyvind Røsrud Gundersen, gjøre et dypdykk i låta Nozomi fra debutalbumet The Tale of Kid Forest.

Forlot alt i to måneder

– Vi i bandet satt sammen på kafé en dag, og fikk det plutselig for oss at vi skulle si opp leiligheten og stikke på hytta til Erlend (gitaristen) utenfor Bergen. Egentlig var vi alle i et større band, men det ble plutselig helt klart at vi måtte videre. Vi ante ikke hva vi skulle lage, men vi dro av gårde og tilbragte to måneder på den hytta. Jeg hadde selv en lidenskap for å synge, i stedet for å spille trommer, som jeg gjorde på den tiden, forteller Saenger.

Produsent Øyvind Røsrud Gundersen sier til vokalist Theo Saenger at de like godt kan overdrive poseringen, siden bildet først er iscenesatt. Foto: Peter Berg

Resirkulerte snus

– Det var ingen problemer med å forlate alt i to måneder?

– Det gikk faktisk veldig bra, bortsett fra mangelen på snus. Vi endte opp med å legge brukt snus til tørk for å bruke det igjen neste dag, ler vokalisten.

Historien om Kid Forest

– Kid Forest er egentlig oss i bandet. Han representerer følelsene våre fra tiden vi laget albumet. Historien hans er en oppsummering av hva vi følte om alt fra livet, til universet. På en måte er han balansen mellom det som er helt svevende og det helt jordnære.

– Kid Forest er egentlig oss i bandet. Han representerer følelsene våre fra tiden vi laget albumet.

Saenger stresser at hendelsene som er beskrevet ikke nødvendigvis er inspirert av historier fra virkeligheten. For eksempel hadde ingen en mor drakk noen «super-drink», slik som det tragikomisk er beskrevet i «Nozomi».

Nytt album og ny singel

«Gonna Leave It» er en helt ny låt som er ute nå fra Teddy and The Love Gang, adskilt fra albumet. Du finner både den og The Tale of Kid Forest overalt hvor musikk strømmes.

Close