Plnty kultur i mars - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty kultur i mars

Vi er godt i gang med mars måned. Tilbudene på kulturfronten er mange og folk og institusjoner på tilbydersiden ligger ikke på latsiden. Denne gangen vil vi inspirere til både utstillinger og teater. Her er månedens forslag.

Hver måned samler vi et knippe kulturbegivenheter som vi mener kann være til god nytte. Her vil du finne både lokale og nasjonale aktiviteter – store begivenheter – eller små.

SØRLANDETS KUNSTMUSEUM – 2. FEBRUAR – 28. APRIL

Kristiansandsbaserte Ann Cathrin November Høibo (f. 1979) får fri tilgang til Sørlandets kunstmuseums store sal, der hun går inn og komponerer rommet i sin helhet med nye tekstilarbeider i kombinasjon med andre gjenstander og materialer.

Midt i Kristiansand sentrum

Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) ligger midt i Kristiansand sentrum og viser sin faste samling som omfatter norsk kunst fra 1800 og frem til idag, samt skiftende utstillinger av kunsthåndverk og billedkunst.

Mer om kunstneren her: Ann Cathrin November Høibo

ROGALAND TEATER – 6. FEBRUAR – 3. APRIL

Cabaret: Willkommen, bienvenue, welcome

Det tøylesløse Berlin anno 1930 – datidens «sex and drugs and rockn´roll» – og de mørke politiske krefters ankomst har vist seg å være en god match siden musikalen Cabaret så dagens lys på 1960-tallet. Sammen med et stort ensemble skal regissør Martin Lyngbo i vinter gjenskape denne frodige og livsbejaende historien om en by som taper sin uskyld.

Mer om forestillingen her: CABARET ved Rogaland teater

TELEMARKSGALLERIET, NOTODDEN – 19. JANUAR – 5. MAI

Den Norske Turistforeningens jubileumsutstilling

Utstillingen viser verk som skildrer den norske fjellheimen på 1800-tallet og er en storslått feiring av Den Norske Turistforening sitt jubileumsår.

Den Norske Turistforening ble stiftet 21. januar 1868. 150 år senere er foreningen en av landets største frivillige organisasjoner, og Norges største friluftslivsorganisasjon med omkring 300 000 medlemmer.

Fjellturisme har funnets sted i Norge siden begynnelsen av 1700-tallet. De første fjellturistene var vitenskapsmenn og kunstnere, som produserte reiseskildringer og kunstverk basert på den norske naturen. I løpet av 1800-tallet ble Norge besøkt av et økende antall fjellturister. Rjukanfossen i Telemark var fram til 1890-årene Norges mest besøkte turistattraksjon.

Mer her: Jubileumsutstilling for Den norske turistforeningen

KILDEN TEATER OG KONSERTHUS, KRISTIANSAND – 12. MARS – 27. APRIL

Lik og Del

Hvor mange av oss kan med hånden på hjertet si at vi aldri har sjekket hvor mange likes vi har fått på Facebook? Hvordan endrer jakten på likes hvordan vi formulerer oss? Hva vi mener? Hvem vi er?

«Lik og del» utforsker det demokratiske potensialet i alt vi liker og deler, og ser samtidig på farene ved ekkokamre og heiagjenger som truer med å forflate samfunnssamtalen. Kan Facebook være en trussel for demokratiet? Eller er sosiale medier bare et forstørrelsesglass som tydeliggjør hvordan historien gjentar seg? Forbered deg på en brennaktuell forestilling med musikk, dans, slampoesi, innslag fra nyhetsbildet og sosiale medier.
Manus og regi: Birgit Amalie Nilssen

Mer om forestillingen LIK OG DEL her

DET NORSKE TEATER, OSLO – 12. MARS – 11. APRIL

Utenfor

Å vere utenfor er å kikke inn på et fellesskap du ikke er en del av. Det er utenfor man finner det mørkeste hatet. Det er der man skaper det tydeligste fiendebildet. Og det er her – på utsiden – at man finner likesinnede.

Forestillingen Utenfor tar utgangspunkt i fire unge menneskers fortellinger. Yousef gikk på vidaregående da han tok de første stegene inn i ekstremismen. Det var ensomheten som førte til at han oppsøkte dette miljøet. Her tok de ham varmt imot. Dette er en forestilling om aktivisme, musikk og personlige erfaringar. Det er teater i kampen mot radikalisering. I forestillingen deltar de som seg selv og forteller sine egne historier.

Målet med forestillingen er å vise de unge at vi har ansvar for hverandre, også i skolegarden. Alle har ansvar for at ingen havner utenfor.

Mer om forestillingen UTENFOR her.

Close