Hør Stig Fostervold lage musikk med brødkniv og batterier - PLNTY | kulturmagasinet

Hør Stig Fostervold lage musikk med brødkniv og batterier

Hverdagskunst-prosjektet til Stig Fostervold (31) har bestått i å lage 3D-kunst hver dag i tre og et halvt år. Han har også laget musikk, designet CD-cover, og fotografert. Hør ham bruke alt fra brødkniv til batterier for å lage musikk i studio hos PLNTY.

Hver dag i snart tre og et halv år har Stig Fostervold laget 3D-kunst daglig under tittelen «Everyday Project». Samtidig har han hatt tid til å gi ut flere album med elektronisk musikk, gjøre lydarbeid for film, og en haug med andre ting. Oppmerksomheten til detaljene er tydelig i alt han gjør, og vi har intervjuet ham for å få greie på hvordan han får det til og hvor drivkraften kommer fra.

Trykk Play på avspilleren over for å høre Fostervold lage musikk med tilfeldige ting han finner i PLNTYs kontorer – og utdype litt om arbeidet sitt.

“Day 1232”

Nytt 3D-bilde daglig i tre og et halvt år

– De fleste dager åpner jeg 3D-programmet mitt uten en eneste tanke i hodet, og bare tar det derfra. Noen ganger ender det opp med å bli noe jeg synes er spennende, og da vil jeg ofte utforske det mer. Derfor er det noen ganger flere bilder på rad med lignende motiv på Instagram- og Facebook-sidene mine.

“Day 1224”

Fostervold sitt «Everday project» har blitt en stor del av kunstnerens liv, og blitt en kilde til inntekt også.

– Jeg tjener faktisk penger på å ha all kunsten min åpent tilgjengelig på nettet. Folk finner meg, og hyrer meg til å gjøre alt fra filmplakater og CD-cover til fotografi og musikk.

– Det tar meg alt fra ti minutter til en hel våken dag å lage bildene mine. Det handler litt om hvor mye selvkontroll jeg har.

 

“Day 1188”

«Noen dager hater jeg det jeg gjør»

– Det tar meg alt fra ti minutter til en hel dag å lage bildene mine. Det handler litt om hvor mye selvkontroll jeg har. Noen dager hater jeg det jeg gjør, mens andre dager er det en fryd. På de bedre dagene er jeg utrolig takknemlig for å kunne få til det jeg gjør med en seks år gammel laptop som synger på siste vers. På de dårlige dagene gjør jeg det jeg gjør ut av ren stahet.

Kunstnerens forbilde, en Insagram-bruker ved navn «beeple», har gjort det samme som Fostervold gjør nå i elleve år, og han ser ikke ut til å slutte, forteller kunstneren.

– Jeg synes det er vanskelig å forutse hvor lenge jeg kommer til å holde på, eller livet i det hele tatt om fem år. Det er så abstrakt i hodet mitt. Så foreløpig ser jeg ingen ende på dette.

“Day 1203”

Stig Fostervold og hans «Everyday Project» er å finne på Instagram og Facebook. Musikken hans finner du (blant annet) under artistnavnene Kr(Æ)ft, Beax og Fredskapellet. De har alle samme hjerne bak seg, men likevel hver sin identitet.

Close