Hiphop-kometen Pasha treffer USA - PLNTY | kulturmagasinet

Hiphop-kometen Pasha treffer USA

25 år gammel med to album under beltet. Spilletid på Apple-kanalen Beats 1 og en 2019-vri på 90-tallets sommerlige hiphop-hits. Pasha er ute med sin nye singel Chili og demonstrerer hvorfor nettopp han skal rappe på storstilte SXSW i USA.

– Jeg digger 90-tallet! Rapperne hørtes veldig forskjellige ut fra hverandre da, og de hadde ofte en veldig leken, uskyldig vibe ved seg.

– – Jeg digger 90-tallet! Rapperne hørtes veldig forskjellig ut fra hverandre, og de hadde ofte en veldig leken, uskyldig vibe ved seg da, sier USA-aktuelle Pasha. Foto: Christian Zervos

Hiphop-artisten Pasha fra Rykkin i Bærum har nettopp sluppet sin nye singel Chili, som er spilt av flere titalls tusen ganger på kort tid. Han fortsetter:

– I tillegg hadde alle sin egen, tydelige identitet, og det er litt det jeg selv går for i min musikk. Så selv om tekstene mine ikke er like uskyldige som mye av det jeg vokste opp med, så føler jeg fortsatt at det er denne følelsen jeg liker.

– Hva tenker du om å gi ut musikk som beskriver fest og diverse substanser, men som samtidig skal føles litt som 90-talls uskyldig hiphop?

– Det er ikke akkurat 90-tallet nå, så jeg føler jeg kan slippe unna med litt mer ærlige beskrivelser av hva jeg mener med festing enn hva for eksempel Will Smith kunne.

Samarbeider med Warner-signerte Mogishu

Pasha er ute med sin ferske låt Chili. Den kler artistens egen beskrivelse godt. I samarbeid med Warner-signerte Mogishu har han greid å koke sammen noe som kan beskrives som sommerfølelse på vintertid. Fengende bassnoter og et høylydt, «se på meg!»-uttrykk. Låta føles litt som Gettin’ Jiggy Wit It av nettopp Will Smith – men med mer funk, og et energinivå som glir rett inn i 2019. Det er bare strandkanten og en boombox som mangler.

Pasha sin ferske låt Chili kler artistens beskrivelse godt. I samarbeid med Warner-signerte Mogishu har han greid å koke sammen noe som kan beskrives som sommerfølelse på vintertid.

Involvert i alle faser av egen produksjon

Hiphoperen Pasha fremstår som veldig selvsikker i sin smak. Han nøler ikke med å gjøre det tydelig at han er involvert i produksjonene sine fra start til slutt.

– Jeg er en «backseat producer» på alt jeg gir ut. Det at jeg får jobbe med folk som Coucheron, som jeg anser for å være verdens beste produsent, hindrer meg ikke i å ha en viss styring hele veien. En beat jeg får høre kan umiddelbart høres bra ut. Men så må jeg likevel få flyttet litt rundt på elementer, ta bort, legge til, og den slags. Så blir jeg fornøyd til slutt. På den måten beholder jeg alltid mitt eget sound.

25-åringen fra Rykkinn har fått en pangstart i musikkbransjen, og viser ingen antydning til å sakke farten. På få dager etter slipp passerte Chili 22 000 avspillinger på Spotify, med plass øverst på New Music Friday Norway.

Pangstart i musikkbransjen

25-åringen fra Rykkinn har fått en pangstart i musikkbransjen, og viser ingen antydning til å sakke farten. På få dager etter slipp passerte Chili 22 000 avspillinger på Spotify, med plass øverst på New Music Friday Norway. Norske Tidal på sin side, plasserte låta i sin spilleliste Ukas Brygg, og på forsiden sin.

To år og to album etter sin debut, er Pasha klar for å innta verden. Det starter med USA og den storstilte SXSW-festivalen (South by Southwest). Han kan også skryte på seg gode ord og spilletid fra Beats 1, Apple sin nettradiokanal basert i USA. Men likevel fremstår han like nervøs som gira over tanken om å dra over dammen med musikken sin.

– Jeg er nervøs som faen, skal jeg være ærlig!

Barndomsdrømmen går i oppfyllelse

Å opptre i USA er rapperens barndomsdrøm som går i oppfyllelse, og i løpet av to uker i mars i år vil han ha frontet både Rockefeller og SXSW-scenen i Austin, Texas. Etter dette bærer det videre i 2019 med enda mer nytt materiale.

To år og to album etter sin debut, er Pasha klar for å innta verden. Det starter med USA og den storstilte SXSW-festivalen (South by Southwest). Han kan også skryte på seg gode ord og spilletid fra Beats 1, Apple sin nettradiokanal basert i USA. Foto: Christian Zervos.

– Det som gjenstår nå er en stor hit. Noe som slår gjennom «big time», forteller artisten, og ler litt av seg selv. Pasha er ikke fornøyd med å bare nå ut i Norge, og virker forfriskende ærlig om sitt ønske om suksess.

Lot som han var Eminem

Artisten forteller om sin begynnelse i rap. Det gikk fra å late som han var Eminem eller Lil Wayne på gutterommet, til å utvikle sin egen identitet og sitt unike uttrykk. På toppen av det har han sørget for å ha musikkspråket såpass på plass at han kan være på bølgelengde med Coucheron i studioet, og få til kommunikasjonen.

– Det gir meg en stor fordel, forteller rapperen stolt. – Det er mye lettere å få fram nøyaktig hva jeg er ute etter når jeg kan nok av språket hans, sier rapperen.

Pasha, en selvlært musiker

– Skole og utdanning innen musikk hadde aldri fungert for meg. Tre år med musikk, dans og drama hadde bare gjort meg lei av musikk før jeg fikk sjansen til å prøve det selv. Alt jeg kan har jeg lært av å se folk jobbe, og å bare prøve selv. Ikke at musikkutdanning er dumt for alle, det bare var ikke for meg, sier artisten som snart inntar scenen i Austin, Texas. Før det rekker du å se Pasha på Rockefeller den 9. mars.

Close