Frekke fristelser på fredag! - PLNTY | kulturmagasinet

Frekke fristelser på fredag!

Fredag er dagen hvor man er oppstemt og klar for noe snop, og kanskje ikke helt i støtet for å lage den pretensiøse middagen fra bånn. Enkelt er godt, enten man skal en tur på byen, kose seg på hytta eller rett og slett bare slenge beina i sofaen. Da må du ha noe godt å kose deg meg, alene eller sammen med venner.

I dag debuterer PLNTY med sin nye faste fredags-spalte «Frekke fristelser på fredag». Det er fordi det er mye kultur i mat og vi vil bidra med litt nytte også! Men, vi ønsker ikke å lære bort noe gourmetkjøkken med det første.

Billie Hvinden studerte fransk i Montpellier i Frankrike og endte opp i kokkefaget. Hun driver Billies Kitchen – en herlig deli på Vinderen i Oslo.

Her får du raske, deilige tips til hva du kan piske sammen til vorspielet på fredag, om du bare skal ha et par venner på besøk eller rett og slett trekke deg tilbake alene eller sammen med kjæresten.

Møt kokka Billie Hvinden, som driver Billies Kitchen – en herlig deli-sjappe på Vinderen i Oslo.

– Jeg studerte fransk i Montpellier i Frankrike, og endte opp med å jobbe flere år som kokk i den franske byen, forteller Billie. Hun har gått i lære hos Sonja Lee på Magma, og videre praktiserte hun i London og Frankrike i tre år. Hun elsker det franske og italienske kjøkken, og har jobbet med det i Oslo, London, Baskerland og Frankrike – hvor hun spesialiserte seg i middelhavsmat.

Billie’s Kitchen er drømmeprosjektet som så dagens lys for fem år siden. Her lager hun trendy saker som smaker godt fra asia, latinamerika, nordafrika, mat fra midtøsten, fusion, fransk, italiensk – ja, alt som smaker godt og spennende!

I dag gir hun deg en lekker guacamole og salsa!

Guacamole og salsa er to favoritter som alltid smaker digg og som er kjempeenkelt å lage når du skal ha venner på besøk eller bare vil kose deg alene eller med kjæresten.

– Denne snacksen er favorittsnacksen min, super fresh, stappfull med smak, til og med sunn og får deg i skikkelig god fredagsstemning, sier hun.

Guaccomole og salsa fresca med tomat og mango

Guaccomole (2-3 pers) :

Ingredienser:

2 avokadoer

1/3  finhakket rødløk

½ hakket rød chili

1 neve hakket koriander

1/2 lime

2 ss rømme

Les også:  NRK kansellerte hijabdebatten. Hva sier det om NRK?

Ta ut innmaten av avokadoene og mos det med en gaffel. Hiv i hakket løk, chili og koriander. Skvis limejusen fra limen oppi miksen og hiv opp et par skjeer med rømme. Smak til med litt salt.

Salsa fresca med cherrytomat og mango

Ingredienser:

1 pakke hakket cherrytomater

1/3 hakket mango

1/3 hakket rødløk

1 hel hakket jalapeno

½ lime

Bland sammen cherrytomater, mango, rødløk og jalapeno. Skvis lime jus over. Smak til med salt.

Server med tortillachips og et glass kjølig frisk hvitvin eller en god flaske øl.

 

 

Close