Hollow Hearts med dobbeltslipp på vinyl - PLNTY | kulturmagasinet

Hollow Hearts med dobbeltslipp på vinyl

Bandet Hollow Hearts fikk sitt gjennombrudd i 2018. Med en forkjærlighet for vinyl og samstemt klang planlegger bandet dobbelt albumslipp i 2019.

– Debutalbumet Annabelle fikk god respons, både her hjemme og i Europa. Spesielt i Tyskland viste de stor interesse, sier vokalist og bassist i bandet Hollow Hearts, Ida Karoline Nordgård og opplyser om at det blir Europa- og Norgesturne i 2019.

Det er lett å forestille seg at umiddelbar suksess kan gå til hodet på en. Men bakkekontakten til de fire bandmedlemmene er stabil. Det finnes nemlig bare en vei til kvalitet: øving, øving, øving.


Musikkvideoen er basert på en enkel visuell i de der fokuset ligger på musikken. Her fremføres låten «Losing Heart».

Møttes på konservatoriet

De fire bandmedlemmene i Hollow Hearts kommer fra Nordland, Troms og Finnmark. Alle var de erfarne musikere fra ulike band- og soloprosjekter da de møttes som studenter ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Gjennom musikken fant de hverandre raskt, på samme måte som de fant ambisjonen og essensen av hva det felles bandet skulle bli.

Hollow Hearts er debutbandet fra 2018 som går en spennende tid i møte med albumslipp i 2019.

Sjangermessig kan Hollow Hearts beskrives som amerikana og folk, med elementer fra pop og rock. Med den kritikerroste platedebuten Annabelle i 2018 ble Hollow Hearts raskt booket til en rekke festivaler og scener over hele landet. Bandet har gjort seg bemerket med sterke musikalske prestasjoner og solide liveopptredener.

Hollow Hearts fra venstre: Ida Løvheim, Christoffer Nicolai Mathisen, Ida Karoline Nordgård og Mikael Pedersen Joakobseb

Overveldende debut-år

Nordgård, som både er vokalist og bassist i bandet, forteller at det siste året har vært innholdsrikt, ja – nesten overveldende.

I tillegg til å mestre ulike instrumenter, er alle de fire bandmedlemmene i Hollow Hearts også vokalister. Det fører til at de ofte synger flerstemt, noe som gir musikken en spesiell klang. Men hvordan fant bandet veien til amerikana-sjangeren?

Ida Karoline Nordgård forteller om bandets ambisiøse planer for 2019.

– Vi har vært innom de fleste sjangere hver for oss, det var nok kombinasjonen av instrumentene vi spiller og fokuset på vokal og samsang som dreide Hollow Hearts mot amerikana. Men hele tiden drar vi inn påvirkning fra ulike uttrykk, sier Nordgård.

Kvalitet krever mye øving

Hun mener den raske suksessen bandet har opplevd ikke kom helt ut av det blå. Det at alle i bandet var kompetente og erfarne musikere før de gikk sammen i Hollow Hearts var avgjørende. Kvalitet er viktig for alle fire:

– Den tilbakemeldingen vi oftest får etter liveopptredener, er at den musikalske kjemien mellom oss er sterk. At vi formidler en lekenhet og letthet. Det mestrer vi fordi alle har jobbet hardt med både egenutvikling og bandet. Suksessformelen er å øve.

Debutalbumet Annabelle fikk god respons, både her hjemme og i Europa. Her Christoffer Nicolai Mathisen.

Etter en travel sommerturne i 2018 gikk bandet i studio. Høsten ble brukt på å jobbe mot neste albumslipp, og i februar kommer Minialbumet Travelling Songs. Ambisjonene for dette året er omfattende, bandet er allerede godt i gang med å booke spillejobber gjennom festivalsommeren. I september slippes fullengde-albumet Peter. Så legger Hollow Hearts ut på Europaturne, før de avslutter året med en Norgesturne.

Alle var kompetente og erfarne musikere før de gikk sammen i Hollow Hearts. Her Ida Løvheim.

Store ambisjoner

– Utenlandsambisjonene er tydelige, sier Nordgård. – Amerikana er en nisje-sjanger som står sterkt i Europa. Nå er vi spente på mottakelsen av Travelling Songs. Vi har jobbet hardt i studio og er stolte over materialet som skal presenteres, men det er nervepirrende å vente på hvordan et album mottas.

Alle utgivelsene til Hollow Harts gis ut på vinyl i tillegg til den digitale versonen. 

Magien i stiften på platespilleren

– Vinylutgivelsene er viktige for bandet, sier Nordgård og utdyper hvorfor:  

– Det er noe eget ved lydbildet på vinyl. Det kjennes helt rett og utrolig fint. Som bassist er jeg kanskje ekstra lydhør for det helt unike klangbildet som vinylformatet gjengir. Det ligger litt nærmere musikkens egentlige lyd, enn hva det digitale lydsporet formidler, sier hun. 

Ida Karoline Nordgåd mener det ligger noe magisk i at stiften på platespilleren kan åpne opp og brette ut et slikt spekter av klang. 

– Den tilbakemeldingen vi oftest får etter liveopptredener, er at den musikalske kjemien mellom oss er sterk. At vi formidler en lekenhet og letthet. Det mestrer vi fordi alle har jobbet hardt med både egenutvikling og bandet, sier Ida Karoline Nordgård.

Oppfølger-album

Bandet består av Ida Løvheim (vokal, gitar og trekkspill), Ida Karoline Nordgård (vokal og bass), Mikael Pedersen Jacobsen (vokal og trommer) og Christoffer Nicolai Mathisen (vokal, gitarer og pedal steel). At ambisiøse Hollow Hearts går en spennende tid i møte er det liten tvil om. Så blir det spennende å se om også oppfølger-albumene på magisk vis kan fylle publikums hule hjerter med flerstemte harmonier.

Close