Plnty Kultur i September - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty Kultur i September

Thorsen er en skokunstner som går egne veier, og lager sko av håndvevde vintage-tepper og vegetabilsk garvet lær. Inspirasjonen er ofte hentet fra eventyr, natur, kunst, musikk og 70-talls filmer. De tidligere arbeidene hennes har blitt vist på gallerier i Wien, Krakow, Tyskland, Abu Dhabi, Oslo, Kuwait og Fredrikstad.

Skomaker, kunster og designer Elisabeth Thorsen stiller ut kolleksjonen sin hos Skomaker Dagestad.

Etter et samarbeid med kunstnerne Siri Hjorth, Jens Stegger Ledaal, Mari Jæger, Ann-Kristin Olsen, Camilla Martinsen og Sigrid Bendz, er kolleksjonen modifisert med deres særegne stil.

Resirkulert materiale som møbler, blyanter, tepper, gardiner og annet uvanlig materiale som is, sukker og sportstape er alle materialer inkludert i hennes arbeid. Thorsen gjør også performance både live og i videoproduksjoner. Kolleksjonen kan ses hos Skomaker Dagestad.

mer informasjon om Elisabeth Thorsen her

LES OGSÅ: KUNSTEN Å LAGE SKO ELLER SKOKUNST

frem til 24. september – Bjørnar Aaslund og Erik Jansen – Hole Artcenter

I denne utstillingen presenterer vi Bjørnar Aaslund med maleri og Erik Jansen med foto: Begge kunsterne har et nært forhold til natur, men uttrykker seg på hver sin måte.

Bjørnar Aaslund bor og arbeider på Toten og han har sin kunstutdannelse fra Einar Granum Kunstskole i Oslo. Hans abstrakte og poetiske tilnærming til landskap og natur har beveget mange. Erik Jansen arbeider med analog og digital fotografi, mest i svart/hvitt, hvor kontrast- og tonevariasjoner er viktige i hans uttrykksform.

mer om utstillingen her

2. september – designloppemarked – Aker Brygge, Oslo

I fjor kastet nordmenn i underkant av 130 000 tonn klær og tallene er stigene. DesignLopper. Vi arrangerer events rundt omkring i Oslo, der vi selger pent brukte kvalitets- og designerklær, vesker, sko og accessoiries.

Foto: Aker Brygge

Med fokus på gjenbruk og samvittighetsfull shopping, kan du finne pent brukte designlopper til en god pris. Fem prosent av overskuddet går uavkortet til Docas Hus i Bukavu, Øst-Kongo for voldsutsatte kvinner. Både som selger og kjøper bidrar du altså til å støtte en god sak.

mer om arrangementet her

2. – 3. september – kunstfestival i Magasinleiren i Ski

Musikk og kunst hånd i hånd i Ski i helgen. Opplev kunst som er skapt spesielt for «Sted søker kunst» og servering fra lokale leverandører av mat og drikke. For første gang i høst vil kunstnere invitere alle inn til arbeidsplassene sine.

Arrangører er BOA, Billedkunstnerne i Oslo og Akerhus NKOA, Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus STED SØKER KUNST.

mer om arrangementet her

7. – 10. september går Oslo Art Weekend 2017

ADMIR BATLAK på Galleri Riis • TORIL JOHANNESSEN på OSL Contemporary • THORA DOLVEN BALKE på Unge Kunstneres Samfund • Kunstnersamtale med MARIANNE HURUM på Kunstnerforbundet • ANJA CARR på Kunstplass 10 er bare noe av det Oslo Art Weekend har å by på denne helgen.

En helg fullspekket av kunst og kultur i Oslo den 7. – 10. september.

Få med deg gratis åpningsarrangementer, performance, filmvisninger, konserter, omvisninger, seminarer og kunstnersamtaler til alle besøkende.

mer om arrangementet her

LES OGSÅ: FEM NORSKE NAVN I 2017

9. september – 5. november – Jonas Bendiksen, The Last Testament – Shoot Gallery

Fra den 9. september kan du se Jonas Bendiksens fotoarbeider på Galleri Shoot i Bjørvika. Og gå ikke glipp av boken hans, som også kommer ut i den forbindelse.

Fotograf Jonas Bendiksen har møtt sju menn i verden som mener at de er den neste Jesus.

Jonas Bendiksens «The Last Testament» karikerer sju men rundt omrking i verden som prediker at de er den nye Jesus Kristus. Utstillingen og boken er tenkt som en oppfølger til det Nye testamente. Bendiksen kombinerer dokumentaren og fiksjonens fortellerkunst.

mer om arrangementet her

19. september – Hole bibliotek – lansering av boka Redesign – Connie Riiser Berge, Siri Berrefjord og Marianne Hildeng Vigneau / Cappelen Damm

Problemet med klær er at de har blitt alt for billige, og forbruket vårt har blitt et signifikant miljøproblem.

Skal vi bare fortsette å kjøpe billige klær og kaste tekstilene? Denne boken inspirerer deg til å gjøre det motsatte.

Bli inspirert og se hvor enkel det kan være for hver og en av oss å bidra. I denne boka lærer vi å forbruke mindre, reparere eller lage noe nytt av det vi har for hånden. Kanskje også av noe som har tilhørt noen andre.

Gamle tekstiler har en viktig verdi, og med dette kan du skape din unike garderobe. Redesign er miljøvennlig, moteriktig og gøy. Forfatterne viser deg hvordan du kan sy egne, moteriktige klær av brukte plagg og tekstiler.

mer om boka her

23. september – konsert m bokpresentasjon Eli Storbekken, Halvor Håkanes, Astri Hognstad – Totenvika galleri og kulturkafe

Folkevisene er livsnære og beskriver vanlige menneskelige erfaringer med kjærlighet, angst, svik, møte med overveldende følelser og krefter, død og sorg, men også om nye muligheter.

Illustrasjon / maleri av Erik-Ottar H. Hansen.

Å være bergtatt eller bli forført av alvene er gode bilder for det mange mennesker opplever i livet når de overveldes av angst og kaotiske følelser. Den 23. september presenteres boka «Dragning mot sinnets dyp – et utvalg folkeviser sett fra en psykologisk synsvinkel» av Astri Hognstad.

Skramstad Søndre er et flott, gammelt hus som har en sentral beliggenhet i et vakkert kulturlandskap i Totenvika ved Mjøsa.

mer om arrangementet her

Close