Plnty Kultur i August - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty Kultur i August

Introduksjonsbilde av Karoline Hjorth og Riitta Ikonen, fra utstillingen Eyes as Big as Plates

4. – 13. august – Nordland Musikkfestuke

London har det, Wien, Stockholm, København og Oslo har det: en stor klassisk utendørskonsert med skikkelig smell. Nå også i Bodø! Den 11. august spiller Nordnorsk Opera og Symfoniorkester og med Børvasstindene som kulisse på musikkfestukehistorisk grunn i Bodøsjøen. Her blir det spell som Last Night of the Proms i London eller fra Sommernachtkonzert i Wien med klassiske superhits og fyrverkeri!

Les mer om festivalen her

10. august – 3. september – Linn-Mari Staalnacke – Galleri LNM

Linn-Mari Staalnackes utstilling Dark State viser malerier som omhandler menneskelige tilstander og relasjoner. Estetikken i Staalnackes verk er usensurert og fargerik. I maleriene vises skapninger i et lekfullt mørke. Deres samspill i oppløste landskaper spiller med grensen mellom virkelighet og fantasi.

Mer om utstillingen her

11. august – 18. september – Lars Aurtande – Galleri Blank Space

Illustratør Lars Aurtande stiller ut en serie av eldre og helt nye kunstverk som fokuserer på hans eget kompliserte forhold til naturen. Aurtande er en visuell historieforteller. Fortellende illustrasjoner, hvor kunstneren skraverer ut et helt spesielt budskap med pennestrøk og bilder, fremfor ord eller lyd, får en helt spesiell plass i en nåtid, hvor kommunikasjon i størst grad er visuell eller teknologisk. Autrande balanserer undertonen av natur versus teknologi i sine verk.

Mer om utstillingen her

26. august – Nattevandring Gaustadtoppen – DNT og NORAD
Foto: Aleksander Myklebust / Norad

Den Norske Turistforening og Norad gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til nattevandring opp Gaustatoppen i Telemark. Over 5000 personer deltok på fjorårets nattevandring. Bli med å lage verdens lengste lyslenke for bærekraftsmålene på storslåtte Gaustatoppen. Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen lyssettes med 17 «lyspunkt», hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen i spesielle omgivelser og lære om bærekraftmålene.

Les også:  Hva har valg av sentralbanksjef med norsk (kvinne)kultur å gjøre?

Langs løypa vil det bli aktiviteter for hele familien, og på toppen vil det arrangeres en gratis konsert for alle turgåerne. Navnet på artisten blir snart offentliggjort.

Les mer her

27. august – Thomas Dybdahl – Hennie Onstad Kunstsenter

Thomas Dybdahl gjester utescenen på Henie Onstad Kunstsenter og tar med seg gitarene og et vidt spekter sanger fra alle hans utgivelser, inkludert sanger fra hans siste album The Great Plains. Albumet fikk strålende mottakelse da det ble sluppet i vår og det ble trillet 5 på terningen i VG, Aftenposten, Dagbladet, Dagsavisen og Stavanger Aftenblad. Dagbladet skrev om albumet at det er «pur vellyd fra Dybdahl» og Morgenbladets anmelder meldte at «i mine ører blir Dybdahl bare bedre og bedre.

Søndag 27. august kl. 14:00 får vi et intimt møte med Dybdahl i naturskjønne omgivelser i parken ved Henie Onstad Kunstsenter

Les mer her

18. – 27. august – Eyes as Big as Plates – Shoot Gallery
Foto © Karoline Hjorth & Riitta Ikonen

Dette er galleriet som står først på listen for å lansere den internasjonale boklanseringen av utstillingen Eyes as Big as Plates av norske Karoline Hjorth og finske Riitta Ikonen, og feirer dette med en 10 dager lang utstilling. Sammen har Hjort og Ikonen fotografert mennesker fra 12 forskjellige land, og kledd dem i elementer fra naturen rundt der de bor.

Det er nysgjerrighet som har ført de to fotografene til så mange land – på et tokt for å forstå forholdet vi har til omgivelsene våre. Fotoserien har vokst til mer enn 60 portretter. Den første bokutgivelsen av utstillingen er en samling av de første seks årenene sammen i søken etter det moderne menneskets tilhørighet i naturen.

Les også:  Hanne Tyrmi– blytungt om livserfaring på Kunstnernes Hus

Les mer om utstillingen her

Close