OSLO RUNWAY-UTSTILLING

Oslo Runway-utstilling

Oppkjøringen til sesongens runway-show SS18 feires med en gigantisk fotoutstilling på Gardermoen (introbilde av Julie Pike). Utstillingen har fått navnet «Made in Norway», og er en del av Avinors satsning på norsk skaperkraft.

Stiller ut Lasse Fløde og Julie Pike

Fotografene Lasse Fløde og Julie Pike skal vises frem på hovedflyplassen. De har stilt med hvert sitt team med modeller og stylister i regi av Pudder Agency når bildene av norsk mote er blitt produsert. Under Oslo Runway, som går av stabelen i midten av august, skal også bildene stilles ut på Sentralen i Oslo og på Aker brygge.

LES OGSÅ: HØYER LANSERER MAUD OG FRAM

Lasse Fløde og Julie Pikes fotografier av mote vises på Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Lasse Fløde.

– Med dette prosjektet ønsker vi sammen med Avinor å vise alle, også de utenfor motebransjen, hvor utrolig fantastisk norsk mote er. Hvor allsidige og internasjonale fotografene, stylistene, make-up artistene og hår stylistene våre er. Alt er «Made in Norway», sier Ditte Kristensen, kreativ leder for OSLRW.

Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Runway, Avinor og Pudder Agency.

OSLRW satser stort på motevisninger

I løpet av våren 2017 har det vært en spent stemning i miljøet for norsk klesdesign, i forbindelse med finansieringen av prosjektet Oslo Runway og satsingen på norske klesdesignere. Med en mer kommersiell vinkling og fokus på å distribuere informasjon om norsk klesdesingn i utlandet, har Kulturdepartementet stilt opp med økonomiske midler for at initiativet kan fortsette. Nå er Oslo Runway skilt ut som et eget selskap, og det er i denne forbindelse det er søkt om offentlige midler.

På runway stiller designere som by Timo, Cala & Jade, Designers Remix, Epilogue by Eva Emanuelsen, Fam Irvoll, HAIKw/, FWSS, Iben, Holzweiler og mange, mange fler. Tallet på norske klesdesign-merker denne sesongen er 20, og aktivitetene er mange.

«Norsk design er i verdensklasse og gjennom Oslo Runway har både etablerte og nye norske designere fått en seriøs og samlende arena. Mote og tekstilbransjen er som verdens fjerde største industri en næring med et enormt potensiale, også for Norge. Derfor er det viktig at det offentlige sender et signal om at dette er en bransje de tar på alvor og at de erkjenner norsk mote som en viktig vekstnæring» skrev Oslo Runway i en pressemelding i mai.

Til utstillingen «Made in Norway». Foto: Lasse Fløde.

Utstilling, visninger – aktivitetene er mange

Og stemningen er svært positiv før starten på sesongens Oslo Runway. Programmet i august er spekket av norsk ideutvikling, skaper- og produksjonsevne og ikke minst beviset på kommersiell overlevelse. På runway stiller designere som by Timo, Cala & Jade, Designers Remix, Epilogue by Eva Emanuelsen, Fam Irvoll, HAIKw/, FWSS, Iben, Holzweiler og mange, mange fler. Tallet på norske klesdesign-merker denne sesongen er 20, og aktivitetene er mange.

LES OGSÅ: INGEN HVILE FOR MUSIKKEN

Kårer Bik Bok Award 2017-vinner

Også kåringen av Bik Bok Runway Award 2017 vil gå av stabelen under Oslo Runway i august. Her vil fem norske nykommere innen klesdesign få muligheten til å bli vist frem for publikum og innkjøpere på Oslo Runway. Formålet med prisen er å oppmuntre norske designere til å forfølge sin drøm om å ta utdanning og bli klesdesigner i en særdeles tøff bransje. Det vil i tillegg bli arrangert Tableau Talks. Make up-merket Max Factor er med på laget som hovedsponsor.

Fotoutstillingen til prosjektet «Made in Norway» er et samarbeid mellom Oslo Runway, Avinor og Pudder Agency. Foto: Julie Pike.

Max Factor er hovedsponsor på Oslo Runway

– Vi gleder oss til å være en del av Oslo Runway, der moter og trender skapes. Linda Wickmann er Max Factors ansvarlige makeupartist i Norge og vil være med å forme det kreative utrykket på catwalken, uttaler Silje Grimstvedt, merkevareansvarlig for Max Factor Norge.

Oslo Runway åpner den 21. august på Nasjonalmuseet. Visningene vil gå på museet, på Sentralen, i kulturkirken Jackob, Theatercaféen, Deichmanske bibliotek, Villa Stenersen og Grand Café, for å nevne noe.

– Oslo Runway-programmet er større enn noen gang tidligere, og vi gleder oss stort til at bredden av norsk mote skal vises frem i flotte settinger og lokaler,” sier Ditte Kristensen.

Utstillingen står fra 22. – 24. august 2017

Close