Ingen Hvile for Musikken - PLNTY | kulturmagasinet

Ingen Hvile for Musikken

De har så og si akkurat gått av scenen i Bukta-festivalen i Tromsø og etterdønningene snakker for seg. «Intens riffrock», «et fyrverkeri av en låt fra bare to», «spiller som om det står om livet» og «kongene av bluespunk». Adjektiv og adverb står i kø når bluespønkbandet selv og duoen Quarter Wolfs nye låt «Back to Sykkylven» mottar beskrivelser fra begeistrede musikkjournalister. Ikke minst det at Marius Kromvoll og Paul David er sammensveisa, gjør dem til troverdige artister som er kommet for å bli. For å spille høyt og saftig.

Foto: Øystein Klock / Klockwork

Det beste fra to sjangere

Bluespønk – det beste av to sjangere? Kombinasjonen får en til å tenke to ganger. Hva er egentlig blues og hva er egentlig pønk, og hvordan høres det ut når det spilles samtidig? Det svinger. Det pulserer. Joda, det er kanskje høyt volum på musikk med mye energi – men det er melodisk og musikk man straks lever seg inn i. De som kjenner Quarter Wolf – Marius Kromvoll og Paul David – fra Oslogryta og Last Train, vet at de leverer tighte rytmer, spennende overganger og god vokal. Goes without saying. De beskrives som et lokomotiv i rock n’ roll.

Les også: PØNKSLIPP PÅ LAST TRAIN

Foto: Erik Aspaas

Pønk er DIY

De to bandmedlemmene lever etter punk-prinsippet, der en gjør alt selv. Skriver tekst, lager musikk, produserer og skaper coverart. For ikke å snakke om å markedsføringsjobben. Her snakker vi om å være musiker på heltid. Det er sånn de vil ha det. Her er det pønkerne i dem som snakker. Det seksspors lange minialbumet på de slapp i sommer er å få tak i digitalt i tillegg til vinyl.

Coverfoto av Øystein Klock/Klockworks

Vi vil ha mer!

Trommegroovs og bredbente høykvalitetsriff. Det 15 minutters lange minialbumet virker å bli for kort for de som vil ha mer. Kravet er et fullt album ved neste utgivelse. Hva mer kan vi si enn å lenke våre lesere til lydkilden. Her er det bare å avgjøre selv. Er du tilhenger av softe klinelåter, er ikke Quarter Wolf bandet for deg. Men er du åpen rock med energi og sjangere generelt, setter pris på godt musikalsk håndverk, da skal du gi disse gutta et øre.

Minialbumet kan høres her: Spotify, iTunes, Tidal

Les også fotoreportasjen: FESTIVALSOMMER

Quitet Inception leker seg med funk

Dennis Thornes har introdusert Quiet Inception til funk.

Med singelen «I don’t Mind», og overrasker Dennis Thornes med å introdusere QI for funk. Dennis Thornes og Quiet Inception har et bredt repertoar innen poprock, ofte innen det tyngre segmentet, men i sommer er en lettlivet låt sluppet for publikum.

Denne låta treffer med dansbar og funky energi, og publikum svarer med å spille den av og laste den ned, rundt 10 000 i tallet så langt i sommer.

Les også: QUIET INCEPTION GÅR PÅ SCENEN

Foto: Annicken Dedekam Råge / Plnty

Fra svart metall til californisk surfelyd

Thornes, som i utgangspunktet kommer fra svart metall, har etter at han ga ut sin første singel med Quiet Inception i 2011, vandret gjennom et musikalsk landskap som rører ved Metallica-tradisjonen og californisk surferock. Fortsatt er en av de første låtene «Gun to My Head» en interessant komposisjon bestående av akustisk og teknologisk lyd. Den er rytmisk og aggressiv, en låt som prikker deg på skulderen. «Tuesday Blues» er favoritten på albumet «Fuck Me And Forget Me» fra 2015 og singelen «Valley Girl» fra 2014 ligger midt mellom det første og det siste, med tung gitar som drivkraft. Tøft så det suser.

Tøffe er også de mer energitunge låtene som singelen «Confession» fra 2013 og «Tuesday Blues», og «F**ck the World» fra albumet med samme navn – fra 2015.

10 000 nedlastninger av edgyfunk i sommer

Den «edgy» stilen er ikke utelatt selv om det kan virke som det er sommerstemningen som har tatt regi på singelen «I don’t Mind». Funk er absolutt noe Quiet Inception med hell kan utforske dypere, men bør kanskje ikke totalt fjerne seg fra den nærværende energien som preger de tyngere låtene, som gir QI karakter og dybde. Ærlig og redelig tung puls har ingen dødd av, selv om det mer vennligsinnede og funky lydbildet passer Quiet Inception mye bedre enn man tror.

Singelen «I don’t Mind» kan høres her: Spotify, iTunes, Tidal

Close