Høyer Lanserer 'Maud' og 'Fram' - PLNTY | kulturmagasinet

Høyer Lanserer ‘Maud’ og ‘Fram’

De to klesmerkene «Maud» og «Fram» presenteres under Oslo Runway. Vi snakker høy profil og i prisklassen «medium high», når de lanseres høsten 2017.

Klesdesigner Sofie Noel Vanay har tegnet damekolleksjonen Maud. Thomas Frodahl står bak Fram-kolleksjonen for herre. Han kommer tidligere fra Boys of Europe og Moods of Norway. Bak det hele står Ørnulf Høyer, tekstilgründer med en lang karriere bak seg, og i dag og en kjede av 34 motebutikker som strekker seg over Norges land.

«Sterke kvinner har til alle tider definert stil. De har inspirert og vært forbilder. De har blitt ikoner for sin tid»
HØYER

Nansen og Høyer

«Maud» og «Fram» er klesmerkene som unektelig har en sterk konnotasjon og binding til Norges sterke og historisk viktige navn.

Navnevalget på kolleksjonene har sin klare forankring i Høyers tilknytning til Fritdjof Nansen, som er hans oldefar.

LES OGSÅ: INGEN HVILE FOR MUSIKKEN

Nansen-navnet bærer preg av å hente med seg nostalgi fra en tid hvor klesproduksjon ikke var masseproduksjon. Klesmerkene henvender seg til en målgruppe som kjøper dyrere og sjeldnere.

Lærte kongen å stå på ski

Når vi ser tilbake på Fridtjof Nansens engasjement i å få danske prins Henrik og prinsesse Maud til å si ja til den norske tronen, forstår vi at vinklingen på klesmerket handler om å hylle sterke kvinner. Nansen ble god venn med kongeparet da de besluttet å bli kronet og komme til Norge. Han lærte dem blant annet å stå på ski.

Sterke dronning Maud

«Sterke kvinner har til alle tider definert stil. De har inspirert og vært forbilder. De har blitt ikoner for sin tid», skriver Høyer i sin pressemelding og vil selge kvinneklær til de som har til hensikt å fylle plaggene med sin egen personlighet, slik dronning Maud gjorde.

LES OGSÅ: PLNTY KULTUR I AUGUST

Herremerket «Fram» hyller på samme måte tiden hvor ting som ble laget hadde god kvalitet og varte lenge.

Kvalitetsklær i kontemporær stil

Kleskolleksjonene som bærer de andektige navnene presenteres i kontemporær stil, og er ment å kunne overleve sesonger og årstider, reklamerer Høyer.

For å få til det, satser forretningsmannen Høyer på tekniske og naturlige stoffer som skal holde deg varm og tørr når det er kaldt og avkjølt og pustende når det er varmt i været i sin produksjon.

Motstykket til «fast fashion»

Høyer forteller at de også lanserer «MAUD Ateliér» – en liten og eksklusiv kolleksjon av festkjoler for helt spesielle anledninger.

Kjolene produseres på et eget atelier med ekslusive europeiske stoffer som er hånddekorert med perler. Dette er kjoler som kommer i svært lite antall.

«Maud» og «Fram» er ment å være motstykket til dagens «fast fashion».

LES OGSÅ: HANNAH RYGGEN OG PROTESTVEVEN

Close