Plnty Sommerlåter - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty Sommerlåter

Frida Ånnevik bidrar med sommerlåter og er for tiden høyaktuell med sitt nye album som er ventet 22. september. Hun har allerede gitt ut tre singler og i dag slippes fjerde låt fra albumet, “Sommer’n med bil”.

– “Sommer’n med bil” er et gult sommerminne. Sånn det er om du myser mot sola, mys enda hardere, til du ikke ser forskjell på nå og da, på fortid og framtid, det du sa og det du er blitt fortalt, forskjellen på det du husker og det du har dikta opp, sier Frida.

Les også: Et sted å være. Om arkitektur.

Gule sommerminner fra Hamar

Artisten kommer fra Ridabu utenfor Hamar, og er spådd å bli en av de store norske.

Frida Ånnevik fra Ridabu utenfor Hamar er spådd å bli en av de store norske.

Musikkvideoen gir oss et innblikk i hvordan låten ble til i studio. Videoprodusent Simen Skari har i kombinasjon med eget materiale og Fridas private filmsnutter, visualisert en musikers hverdag, band-dynamikk og låtprosessen.

Lyden av Ersje herfra

Store P er ikke en ny artist. Solodebuten hans, Regnmannen, “slo gjennom støyen som en fløyelsmyk knyttneve i 2014”.

Albumet høstet den gang toppkarakterer i samtlige av de største mediene her til lands. “De som har fulgt A-Laget siden dets spede begynnelse, har bevitnet hvordan P har utviklet og perfeksjonert den sløve og opphissede stilen, hvor han nærmest synger rapvers”, skriver Sandeep Singh i VG. Og ikke nok med det, rapperen fra Fyllingsdalen med vellydende, bløte rytmer, kunne ta med seg en velfortjent Spellemannpris hjem til Bergen.

I år er han tilbake for fullt. “Store P gjør stødig comeback med ny musikkvideo. «Vi Esje Herfra» blander den gode gamle stilen til Store P, med de fine harmoniene til Marty Brown”, skriver musikkmagasinet Kingsize. Så langt i år har han utgitt singlene “Vi esje herfra” og “Dypt“, med tilhørende høykvalitetsvideoer. Nylig slapp han den nydelige “Huske å puste“. Nå står flere av sommerfestivalene for tur, og i høst tar han turen til flere av landets største konsertscener.

Les også:  «Jente, 1983». Om å forsones med uforståelige ting vi gjør

Les også: Puslekunst. Til hjemmebruk.

Lovende sommerlåt i juni – I am K

Det som påstås å være ett av Norges mest lovende nye band, kommer i følge P3 til å lykkes i løpet av et år. Det internasjonale Clash Magazine mener at de kommer til å få en hit i Europa i løpet av de neste årene. Bandet I am K, slipper låta «I Come Alive» 2. juni.

I Come Alive er et band som spås mye fremgang nasjonalt og internasjonalt.

De har rukket å slippe fire singler, spilt festivaler som Slottsfjell, Skral og KlubbØya, og så har de vært radiolistet i ti uker på P3 med låta «Lights Are Low». På Spotify opplever de å ha over 180’000 streams med låta «Strobelights.

Det handler om å være seg selv

– «I Come Alive» handler om de gangene du tør å være deg selv fullt ut. Alle kjenner til følelsen av å gjemme sitt egentlige selv og bare følge strømmen av anonyme mennesker. Det er lettere og mindre ensomt å være en av mange enn å skille seg ut. Denne låta handler om de gangene du tør å gi slipp og tør å være deg selv, sier bandet om den kommende singelen.

Bandet I am K skaper en symbiose av pop og electronica som er ulikt noe annet, med sterk vokal og kraftfulle beats.

Lytt på Spotify Lytt på iTunes  Lytt på Tidal 

Billy Van til Øyafestivalen i august

Freda 11. august spiller Billie Van på Øyafestivalen. Etter at hun ga ut albumet “1 2 3 4 Radio Star” i 2013, er hun blitt en skikkelig musikkyndling. I mars i år kom hun tilbake med singelen “I’m totally fine with it”, og den nyslupne “Bitter” sies av plateselskapet hennes å være en låt som blir stående som en milepæl i karrieren.

Les også:  50 år er ikke lenge i regnbuens tjeneste. Men gratulerer likevel!

Les også: Fløyelsdronningen.

“Bitter” handler om å føle seg lurt, avvist og å bli frastjålet en drøm av en man stolte på, forteller Billie Van.

Billie sier selv at de nye låtene hennes kretser rundt tematikken svik og hat, og denne gangen altså bitterhet:

Var rasende da hun skrev låta

“Bitter” handler om å føle seg lurt, avvist og å bli frastjålet en drøm av en man stolte på. Det er ikke en sang om et kjærlighetsforhold, men en sang om mennesker jeg har møtt som bare har ødelagt for meg og ikke brydd seg om det. Jeg var rasende og såret da jeg skrev låta, og det synes jeg kommer godt fram i de følsomme versene og forløsende, hevngjerrige power-refrengene”, sier Van.

Her kan du høre Bitter i Soundcloud.

Close