Plnty å gjøre i august - PLNTY | kulturmagasinet

Plnty å gjøre i august

Sommeren er på hell, men det er ikke kulturtilbudene. Alt fra festivaler, utstillinger og messer ønsker deg velkommen til en høst fylt med nye utrykk.

27. juli – 7. august – Kunstplakater & andre digitale (ut)trykk, Oslo

purenkel

På POP-UP-VEGGEN henger det design i alle uttrykk. Jummel Designstudio ved Elisabeth Gihle Stakland bruker design i alle uttrykk, ved blant annet å bruke tekster på ulike måter og skape kontraster. Utstillingen viser Stakland sine kunstplakater og andre digitale uttrykk, med blant annet bruk av tekst i nye former.

Stakland jobber som frilanser innen grafisk design, og Jummel Designstudio er hennes kreative boltreplass hvor hun lar kreativiteten utfolde seg, blant annet innen tegninger bestående av én strek. Stakland debuterte i 2012 med boken Puslebilder. Et kjennetegn ved Stakland er at hennes kunstplakater inneholder én eller flere tekster, enten korte eller lange.

Les mer på PurEnkel sin hjemmeside.

09 – 13. august – Øyafestivalen, Oslo

øyafestivalen

Igjen fylles Tøyenparken av mennesker som vil nyte god musikk. Økologisk øl, musikk og kunst samler store folkemengder til en uke med kultur fra 9. til 13. august. Med artister som blant annet PJ Harvey, Massive Attack & Young Fathers, New Order, Ane Brun og Highasakite er det musikk for enhver smak.

Les mer om festivalen på deres hjemmesider. 

20. – 26. august – Den Norske filmfestival, Haugesund

dennorskefilmfetivalen

Fra 1987 har Den Norske filmfestival blitt arrangert i Haugesund, og i år er intet unntak. Festivalen oppgave er å fremme filmkunsten, samt å markedsføre norske og internasjonale filmer. I tillegg til å være en arena for drøfting av faglige og kulturpolitiske spørsmål. Årets festival er den 44. festivalen som arrangeres, og programmet består av en rekke filmer og dokumentarer for enhver smak. Blant annet består årets program av dokumentaren om Magnus Carlsen, barnefilmene Gråtass gir gass og Oppdrag Dory, samt Løvekvinnen. Under Den Norske filmfestivalen deles også Amandaprisene ut, som skal øke kvaliteten på og fremme interessen for norske kinofilmer og kortfilmer.

Les mer om programmet for festivalen på deres hjemmesider. 

18. juni – 25. september – Jasper Johns + Edvard Munch, Oslo

Selvportrett: mellom klokken og sengen. Foto: Munchmuseet
Selvportrett: mellom klokken og sengen. Foto: Munchmuseet

Hva er forbindelsene mellom Edvard Munchs verk og amerikanske Jasper Johns, en av de store figurene innen samtidskunsten? Det er det Munchmuseet undersøker i sin utstilling denne høsten. Utstillingen viser en omfattende mengde av Johns kunst. I 1950 fikk Jasper Johns sitt første møte med kunsten til Munch på en utstilling på Museum of Modern Art i New York. Tjuefem år etter dukker det opp referanser til Munch i Johns sine verker, som behandling av ulike temaer som kjærlighet, angst, sykdom og død, og han viste interesse for Munch sin eksperimentelle tilnærming til kunst.

Utstillingen viser at Munch hadde en større påvirkning på Johns enn hva man tidligere var klar over, noe som vises gjennom 130 ulike verker som malerier, grafikk, tegninger og fotografier.

Les mer om utstillingen på Munchmuseets sin hjemmeside. 

Close